Den godaste glassen och servicens budord

I helgen besökte vi Mariestad och när man är i trakterna där omkring måste man äta den godaste glassen – Klings glass! Vi brukar till och med ta med oss kylväska och kylklampar och “importera” glasspaket hem till Stockholm! Ordentligt inpackade i fryspåsar och tidningar brukar de faktiskt hålla hela vägen hem.

Här finns Klings lösglass

När vi strosade omkring på gågatan hamnade vi på Café Ströget där vi inte bara åt lunch utan även klämde i oss varsin glassbägare. Hela anledningen till att vi stannade där var för övrigt skylten “Här finns Klings lösglass”. 😛

lakrits och chokladrippel
Jag tog favoriten lakrits och den för mig nya smaken chokladrippel, en vaniljglass med strängar av choklad och jordgubbssylt (smakade ungefär som barndomens Top Hat). Glassen är så gräddig och god, smakar inte alls syntetiskt som glass kan göra ibland.

Inne på caféet var jag tvungen att fota den här tavlan som stod väl synlig för gästerna, en slags servicens budord:

servicens budord

Tänk om fler inom branschen kunde leva efter dem!

20 kommentarer

 1. Jessica

  Oh, jag gillar budorden! På falafelstället närmast min lägenhet i Malmö känns det som att dom har en sådan tavla fast där allt är tvärtom typ: “Gästen ÄR ett avbrott i vårt arbete, hon är INTE syftet med det” haha. Tyvärr är falafeln för god, måste gå dit i alla fall…

 2. Orchidea

  Aldrig provat den hän men den godaste glassen i Stockholm är på “Gelateria Italiana” på Fridhemsplan.
  Ciao.

 3. Max

  Varför säljs inte Klings Glass i Stockholm? Jag hinner liksom inte till Mariestad på lunchen, så jag får nöja mig med den där förbannade Magnumen… igen… 🙄 (håller på att sluta röka… glassuget blir så påtagligt då. Igår åt jag 14 glassar… det ni…)

 4. Maria

  Max -> 14 glassar?! Jösses! Men det är ju för en god sak, att sluta röka måste du ju klara av! Har du läst Allen Carrs bok? Den ska tydligen vara toppen när man vill sluta…

  Klings har sålts i Sthlm förr om åren, iaf deras dessertglass i halvlitersfp (som vi “importerar”). Känner dock inte till något ställe som säljer den idag. Någon läsare kanske vet?

 5. Max

  Maria -> tack för tipset . Jag beställde boken och får hem dem om 2-3 dagar. Hoppas det funkar. Jag _måste_ verkligen lyckas sluta den här gången, för om två månader kommer korven… och vem vill lukta rök när man gullar med en bebis?

  Förra gången jag försökte sluta röka gick jag upp 8 kg, och utan mirakelkurer lär jag gå upp lika mycket till den här gången. Yffa. Varför började man med det där skräpet? 🙄

 6. Elin

  Max, lugn bara lugn, när bebisen har anlänt så kommer du att glömma bort att äta! Och du slutar ju av en väldigt god anledning så vi peppar dig gärna! Frågan är om 14 glassar om dagen är lösningen på problemet. Vad tror du om morötter?

 7. Max

  Elin -> Tack. Peppa gärna 🙂 Utöver de fjorton glassarna åt jag även 2 morötter igår. Idag ska jag testa det omvända: -fjorton morötter och två glassar. Det är nog nyttigare 😉

 8. Mi

  Klings glass finns på Ulriksdals slottscafé.. enligt KLings hemsida…:)

 9. Elin

  Mi, var det inte där vi var, eller blandar jag ihop det nu?!

 10. Mi

  Jorå, det var där vi var! Och eftersom vi missade den begivenheten så måste vi nog dit igen? 😉

 11. Håkan

  Klings glass finns på ICA i Alvik strax utanför Stockholm. Brukar ta tvärbanan dit och moffa i mig ibland.

 12. Lena

  Åhhh… Klings glass ÄR bäst!

  Vi har sommarstuga tre mil från Mariestad så jag VET 😛

 13. Maria

  Håkan -> Tack för tipset, jag får ta och åka över bron helt enkelt!

 14. Håkan

  Maria -> Jag var där idag. Och all Klings glass var slut. Det skulle komma in mer men de visste inte när. Om någon vecka kanske. De kör inte upp hit så ofta med glass. Kanske en förklaring till den dåliga tillgången i stockholmsområdet.

 15. Sara

  Jag har då förmånen(?) att bo i mariestad så jag kan äta god glass hela året! Men sedan är väl också glassen en av de få sakerna som är bra med stan.

 16. Annika

  Hej Maria!
  Vill du sluta röka utan att gå upp i vikt och utan godissug, har jag ett kanontips på något som fungerat på många andra. Kanske värt att försöka?
  Maila mig ditt telefonnummer så kan jag berätta mer. Maila till: godalunchen@hotmail.com

 17. Maria

  Annika -> Nu var det ju Max som skulle sluta röka… Själv har jag aldrig dragit ett bloss i mitt snart 35-åriga liv:!:

 18. Max

  Maria -> Sjukt! Den där boken fungerade faktiskt. 3 veckor rökfri (varav 2 utan abstinens, tack vare den där boken). Jag förstår inte varför man inte gör mer reklam för den. Du anar inte hur tacksam jag är för att du tipsade mig.

  Idag ska jag beställa en till. Min chef ska få en. 😈

 19. Maria

  Max -> Det är ju fantastiskt! Jag har som jag skrev ovan aldrig rökt, men är uppväxt i en rökande familj. Däremot har jag hört talas om den där boken på lite olika håll och tänker ge en till min syrra (hon lär bli måttligt glad men det skiter jag i)! :mrgreen:

 20. Åsa Johansson

  Om du tycker att Klings 0,5 L är god – så skulle du smaka deras glasstårtor. Det finns inga bättre, glass nougatrippel choklad och en girlang med marsipan runt om…

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.