Söndagsbjudning med blodpudding

Igår blev det söndagsmiddag här hemma med Maria + sambo. De hade med sig snygga gerberor

och fina skorpor.

(som vi inte har hunnit prova ännu på grund av alla goda leftovers från middagen, så jag återkommer om recension av dem)

Till förrätt så blev det Sallad med Bacon och Blodpudding (lätt modifierat recept eftersom vi hoppade över mystiska ägg och kapris). Blodpuddingen steks i små tärningar som liknar krispiga krutonger, och serveras på en grönsallad med stekt bacon, äppeltärningar och en dressing med balsamvinäger. Gott!

Sedan så blev det grillad älgkalvfilé med lingon på svampbädd, västerbottenpuré och en balsamicosås till varmrätt(ja eller så kan man ju säga att det är potatismos med en hel del västerbottensost i). Till detta blev det Lindemans Shiraz Cabarnet som var väldigt god 🙂

Till efterätt, ja som om vi nu skulle vara hungriga egentligen efter de två första rätterna, så blev det världens godaste paj – Banoffee Pie


huh inte alls lika läskig som den ser ut just här, jag lovar!

– och idag, så har vi haft världens bästa rester 🙂

9 kommentarer

 1. Anonymous

  Hej!
  Den där banankakan låter ju riktigt god, men hur översätter du receptet till svenskt?

 2. Maria

  Jag måste erkänna att jag var oerhört skeptisk till blodpuddingen i början, jag har inte ätit blodpudding sedan jag var 10 år ungefär. MEN, det var förvånansvärt gott och funkade bra ihop med bacon och äpple.

  Banoffee pie är numera min favoritefterrätt tror jag – den var fantastisk! *dreglar*

 3. Helena

  Oh! Nu kom äntligen de efterlängtade bilderna på blodpuddingsskapelsen! =)

 4. Elin

  hej Anonymus, jag behövde inte översätta så speciellt mkt eftersom det var den brittiska delen av hushållet som gjorde pajen, men har du några speciella funderingar kring receptet så ska jag absolut vidareförmedla dedm till kocken 🙂

 5. Johanna

  🙂 Hej. Undrar ifall ni vill dela med er av recepter på Sticky toffee pudding!!! Tack på förhand! / Johanna

 6. Elin

  Sticky Toffee Pudding görs på fri hand av min sambo här hemma så jag har inte riktigt koll på hur han får till det. Men BBC GoodFood har två recept som verkar vara i närheten av det han gör:
  http://www.bbcgoodfood.com/recipes/3682/the-ultimate-sticky-toffee-pudding.jsp

  eller;

  http://www.bbcgoodfood.com/recipes/4257/sticky-toffee-pudding.jsp

  lycka till!

 7. Nina

  Länken till Banoffe Pie verkar inte funka. Kan ni lägga ut receptet?

  tackar

  Nina

 8. Elin

  googla på recept som tex Delia Smith eller Nigella har gjort så hittar du säkert ett bra recept 🙂

 9. Värt en omväg: Taylors and Jones på Hantverkargatan » Tre tjejer i köket

  […] Jag var inte så speciellt intresserad av blodpudding innan sambon kom in i mitt liv. Det har säkert att göra med den blodpudding som serverades i skolan när jag växte upp. Men det här blodpuddingen som Taylors har är dock något jag äter frivilligt när det serveras som på bilden ovan med deras bacon som styckats på engelskt vis (från kotlettkött och inte sidfläsk), äpplen och senapssås. Blodpuddingen har lite pepprig eftersmak som jag tycker om och får du blodpudding över så servera det gärna som krutonger i en baconsallad. […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.