Saint-Tropez

Mälarpaviljongen nere vid Norr Mälarstrand är vår matoas sommartid när vi inte orkar laga lunch eller middag. Det finns alltid god mat och fantastiska efterätter på menyn. Jag har alltid lika svårt att bestämma mig för om jag ska ha vit chokladcheesecake eller kokospaj med ananas. Otroligt goda båda två!

Häromdagen när vi skulle gå hem därifrån efter att ha ätit deras goda hamburgare såg vi ett par rosa drinkar serveras vid ett annat bord. Jag frågade bartendern vad det var (eftersom jag inte är direkt uppdaterad kring sommarens drinkar) och det visade sig vara  Saint-Tropez.

Receptet är enkelt! Blanda  50/50 av rosévin och Zingo eller Fanta. Toppa med blandade fruktkuber.

Så vi gick hem och testade. Gott? Jajamän! Läskande i värmen? Absolut! En given välkomstdrink i vår trädgård  när vi har flyttat? JA!

 

18 kommentarer

 1. Helena

  Rosévin ÄR alltså riktigt hett. Jag måste gå till Systembolaget, helt enkelt! 😉

 2. Mi

  Mums, det där lät fantastiskt gott! Måste nog testa det till helgen tror jag! 🙂

 3. Oskar

  Åh så gott det lät! Bättre än den där tyska drinken med rödvin och cola *kvälj* 🙂

 4. Elin

  Mi, ehum, varför vänta så länge…:cool:
  Oskar, usch det låter otäckt! 😯

 5. Xtian

  Restaurang Kungsholmen, tisdag kväll: “En Saint-Tropez, tack” Servitris: “Öööh, det vet inte jag vad det är”. “-Ööh, nähä, men jag läste på en blogg att ni serverade den här”. Servitrisen (nu stressad o irriterad): “Nä, det har vi inte”. “Ok, men det är rosévin och fanta blandat, med lite is och frukt i” Servitrisen(nu stressad, irriterad och med uttryck av avsmak) “Ok, det skall vi nog lösa”.

  Det var superdupergott, även om jag fick smöra, dircksa som fan och nöja mig med en Saint Tropez utan fruktkuber.
  (Note to self: kom ihåg rätt ställe nästa gång, dingboll!!:oops:)

 6. Helena

  -> Xtian! Hur kul som helst! :mrgreen: Hur var Kungsholmen????

 7. Elin

  Xtian! Tack för morgonens roligaste läsning! Vi har bara hängt utanför Kungsholmen och spanat än så länge, senast nu i söndags men vi orkade inte vänta den där kvarten innan de öppnade (och vi hade två låga blodsocker..) så vi gick “hem” till vårt Mälarpaviljongen och åt hamburgare istället. Förresten, provade du maten där på Kungsholmen? Vi har det på to-do-listan här hemma…

  (och du vet, dyker Saint-Tropez upp på Kungsholmens drinkmeny, ja då är det ju faktiskt DIN förtjänst…)

 8. Maria

  Drinken måste testas! Låter läskande!

  Precis som Elin & Helena är jag nyfiken på Kungsholmen. Det står på vår testa-lista, men jag känner mig lite kluven efter att ha läst SvD:s recension. Gillar inte ställen som har tidsbegränsade sittningar, jag vill njuta i lugn och ro! 🙄

 9. Xtian

  Ladies! I aim to please…

  Kungsholmen-
  Tudelade känslor. Gick dit med kollegor + vår nye partner i Schweiz(too much info? I don’t care). Vi blev lovade ett bord från 18-20. Helt okej med oss, vår schweizre tyckte det var konstigt att man kunde “köra bort folk” kl 20. Oh, well…

  Jag började med att irritera servitrisen med min “Saint-Tropez”-skandal (se inlägg ovan). Smörade och sa “vad tycker du att jag skall välja..” Vet inte om det gick hem, men jag fick grillat lamm med grekisk bondsallad, tzatsiki och en röd sås(mojo? peut-être…) + pommes. Mycket fräscht, pommes var helt onödigt. En kollega tog tre små rätter som såg sjukt goda ut, de andra 2 tog “Pontonens stora fat”, dvs en assorted mix av några av de smårätter som fanns på menyn (typ 15-20st).

  Asså, helt ärligt. Jag är en snål 👿
  Så jag kollar priser (även om jobbet slantar…). Och nånstans så tycker jag allt de har priser som är typ 10-40:- för höga(orkar inte %-enta). Ex. mitt lamm 195:- För mig var det värt kanske 165:- För SÅ gott var det inte. Och inte SÅ mycket. Men gott.
  Min kollegas smårätter 60 pix. Lägg bort en tia på priset så har du tre för 150:- vilket låter mer rimligt än tre för 180:-
  “Pontonens stora fat” 250:- Helt okej värde, men blandningen blir lite konstig. Falafel, guacamole, toast skagen, gravad lax, hoummus, en spare-rib etc etc. Och lite nog för att inte kunna dela med ngn annan, utan att man får bestämma innan (“Ok, du får skagen, men då tar jag falafeln…”)

  Men ovanstående är lika mycket gnäll för att jag som sagt är snål. Men…
  Vi bad om vatten. Fick en flaska kranvatten. So far, so good. Bad om påfyllning, fick det oxå. Still good. På notan “öppen flaska vatten 30:-”
  Är jag snål eller är det sniket? Jag vet inte. Men jag reagerade på det.

  Min kollega som drack en spritzer(vit vin o soda) reagerade på att hon betalade 77:- medan han som tog husets vita betalade 69:-.
  Men man kanske fick lika mycket vin o pyntade 8 kronor extra för soda?? Vet inte hur dom tänker där..

  (Som lök på laxen så tog servicen lång tid pga av mycket folk vilket föranledde att hovmästaren anmärkte på oss att vi satt kvar för länge…när vi inte hade fått notan som vi bett om…)

  Så summa summarum: Underbar ponton en varm sommarkväll. Härlig personal som står ut med en fastän man är klumpig o förolämpar dom. God mat, fräscha idéer på menyn. Kanske nån slant för mycket.

  Å andra sidan så ingår utsikt, lite våg-gung, sköna soffor och otroligt skojiga östermalms-wannabee-modell-kultur-design-reklam-media-tjejer. Och sommarsköna “jag vill se ut som om jag har en dyrbar båt i närheten”-killar. Och det är ju nästan obetalbart.

 10. Oskar

  -> Xtian: Fantastisk recension! Får SvD:s motsvarighet att framstå som en notis… Och…du kanske är sniken. Men det är jag med i så fall – 30 spänn för kranvatten. Bra marginaler på det tror jag. Hursomhelst. Fantastisk recension!

 11. Max

  -> Xtian: du har fått mig att inte vilja gå dit 🙂 Hoppas det var din mening?

 12. Xtian

  Max: testa själv. Min mening är ju inte att skrämma folk, jag säger ju bara hur jag uppfattade det (plus med förbehållet att jag är snål..). Fetaosten i min grekiska bondsallad var sjukt god by the way…

  (Sorry Ragazze för att jag inkräktar på er message-board, ville bara svara Max…)

 13. Max

  -> Xtian: Om fetaosten är god är stället värt ett besök! =)

 14. Helena

  -> Xtian: Du behöver inte be om ursäkt; du och Max (och alla andra som har lust) får gärna hänga här och dryfta mat! 😉 Det är trevligt med barhäng, ju!

 15. Max

  -> Helena: Ah, bra. Då slipper jag börja skriva min egen matblog 😛

 16. Kungsholmen » Tre tjejer i köket

  […] att ha läst SvD:s recension och dessutom fått ett alldeles privat omdöme av Xtian här i matbloggen var vi förstås tvungna att själva bilda oss en uppfattning om Melker […]

 17. Inne på utelistan » Tre tjejer i köket

  […] Varför gå från ett vinnande koncept? Vi kör på Saint-Tropez en sommar […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.