Kungsholmen

Efter att ha läst SvD:s recension och dessutom fått ett alldeles privat omdöme av Xtian här i matbloggen var vi förstås tvungna att själva bilda oss en uppfattning om Melker Anderssons nya krog Kungsholmen (Norr Mälarstrand, Kajplats 464). Elin hade farit iväg till Paris för att gotta sig över helgen, så jag och Maria fick själva representera Ragazzes testpanel.

Bordsbokningen skedde över telefon två dagar innan besöket och efter att ha suttit i telefonkö i några minuter fick jag prata med en trevlig tjej. Jodå, ett bord för två gick att boka och bordet var vårt från kl 17 till 20 (hehe…. vi är inte tjejerna som är ute och rullar hatt fram på småtimmarna precis, särskilt inte som vi fortfarande är osemestriga).

Sommarkvällen var ljum, även om vinden friskade på en aning vid vattenkanten. Vi valde ändå att sitta utomhus och försågs med filtar av servitören. Dukningen kändes väldigt mycket Melker Andersson-aktig. Praktiskt med menyn på tallriksunderlägget och bestick och servett fiffigt placerade i ett litet kit. Ingen risk för att något skulle blåsa bort.

Kungsholmen

Vi enades om att det finns mat för alla smaker på menyn och att möjligheten att välja halv eller hel portion är bra. Vi kunde med lätthet hitta flera rätter som var lockande, men till slut bestämde vi oss för var sin sallad.

Jag åt en hel västkustsallad med räkor (175 kr). Inget snålande med räkorna och de smakade dessutom riktigt bra, även om jag saknade den där typiska sältan från västkusten (fast den kan man nog bara räkna med om man befinner sig på just västkusten). Salladen var krispig, grönsakerna snitsigt skurna och väldigt goda. Portionens storlek stämde väl överens med beskrivningen hel och jag blev mätt. Till salladen drack jag ett glas Rosévin , Château Bonnet Rosé Bordeaux (83 kr).

Kungsholmen

Maria valde en hel rödingsallad med primörer (195 kr) och drack ett glas Brampton (83 kr) till.

Kungsholmen

Även på dessertlistan fanns det mycket som lockade och alla desserter kostar 85 kr. Jag beställde en yoghurtglass med rabarberkompott. Glassen var ljuvligt syrlig och jordgubbarna och rabarberkompotten passade fint till glassen. iittalaskålen hade jag god lust att ta med mig hem, för övrigt.

Kungsholmen

Maria åt en magngosorbet Banana Split.

Kungsholmen

Servicen var bra; vi fick vår mat väldigt snabbt och hade inga problem med att få personalens uppmärksamhet när vi ville få in notan (vi var visserligen där tidigt på kvällen och den riktiga rushen hade inte riktigt börjat). Sittningen på tre timmar räckte utan problem och det kändes inte det minsta stressigt. Maten var god, men inte riktigt så god så att 200 kr/sallad känns rimligt att betala. Det är kanske just det som är kruxet, det känns som att man får betala lite extra för konceptet precis som både Xtian och andra redan har satt ord på.

På den flytande terrassen Pontonen gäller en annan meny; en meny med drygt 20 smårätter och ett par grillrätter. Det perfekta after workstället, kan man tänka!

Inlägget kommer att fyllas på med Marias kommentarer efter helgen! Se nedan!

8 kommentarer

 1. Oskar

  Spännande att höra ännu en recension av stället.

  Såg ni förresten några “jag vill se ut som jag har en dyrbar båt i närheten”-killar som Xtian utlovade? 🙂

 2. BrazilianLinda

  Låter som ett trevligt ställe det där, vad synd att man inte bor i närheten 🙂 Tror inte så många skulel vara intresserade om jag gjrode krog/rest. recensioner här 🙂

  Att åka till Paris låter ju inte heller fel 🙂

 3. Maria

  Just ja, jag skulle ju fylla på här! 😳

  Precis som Helena berättat så var maten mycket god men pricey, jag tycker att närmare 200 kronor för en sallad är väl blodigt. Min sallad bestod av gravad (?) röding, lite blandade primörer, salladsblad och krutonger. Jag blev mätt men inte så mycket mer, å andra sidan var jag inte så hungrig innan.

  Marginalerna på vin brukar ju vara löjliga på restauranger, men här är de störtlöjliga. Helenas vin kostar t.ex. 89:- flaskan på Systembolaget och att då ta 83:- för ett glas känns i mesta laget. Glasen som vinet serverades i var för övrigt av samma typ som syns på bilden längst upp och de kändes lite opraktiska att dricka ur. Det kändes som att jag skulle tappa det!

  Om jag går dit igen så är det för desserternas skull, den jag åt var verkligen smarrig och det fanns flera andra som jag gärna skulle prova! Pontonen skulle jag också kunna tänka mig att testa, smårätter är ju aldrig fel! 🙂

 4. Xtian

  Kul att ni gillade det. Och skönt att det inte bara var jag som kände att det var några kronor mer än vad det är värt. Men det låter nästan bättre att sitta upp i restaurangen än på Pontonen. Hmm, får testa det. Och kanske se några fler “båt-killar”. Fast dom är nog inte uppe i restaurangen. Där finns det säkert en massa annat roligt folk att titta på.

 5. Max

  Vill man kolla in båt-killar med schyssta brat-frisyrer rekommenderar jag J (både Nacka- och Lidingö-varianterna). Helt underbart. När jag och min flickvän var där (Nacka) satt vi bredvid en lönnfet herre i seglarkostym som skröt om sina pengar inför sin tio år yngre dejt. Komedi på hög nivå 😀

 6. Helena

  -> Xtian: Välkommen tillbaka efter semestern! Nu är det som vanligt igen; tre killar som håller låda bland kommentarerna. Precis som det ska vara. 😉

 7. Xtian

  Man tackar. Jag har ju haft det otroligt skönt men har lite abstinens efter alla era fantastiska skriverier. Jag erkände för min polare igår att jag ser upp till er för att er blogg är så fantastiskt bra. (japp, jag smörar så här inledningsvis..):smile:

  Lite chockande att Max har skaffat egen blogg, men kul. Nu får man lägga lite mer av sin arbets…förlåt, fri-tid på att kolla den oxå.

  Hoppas er sommar har varit underbar(hittills iallafall)

 8. Max

  Xtian: Era bloggar är lite mer av kommersiellt intresse än min, tyvärr. Jag har ännu inte funnit något direkt syfte med min blogg, annat än att ha nåt att göra på jobbet.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.