Thaisallad

Det fina stekbordet från Svangren of Sweden har verkligen blivit min bästa vän här hemma i köket. Kycklingspettreceptet ( bloggat om tidigare) visade sig vara perfekt för stekbordet. Det blev även thaisallad till.

Thaisallad

En receptskiss.

 • tärnad honungmelon
 • tärnad mango
 • skivad salladslök
 • thaibasilika
 • bladpersilja
 • skalad, delad och skivad gurka

Dressing:

 • limesaft
 • lite olja
 • vitlök
 • finhackad röd chili.

Mängden av respektive ingrediens har jag ingen aning om. Den går även att variera med risvinäger, finhackad koriander eller palmsocker. Smaka av tills du är nöjd!


9 kommentarer

 1. Anne

  Stekbordet låter verkligen jättetrevligt. *sugen*

 2. John

  Jag var i Cordon Bleu i Sturegallerian (efter att ha tittat på Svangren of Swedens hemsida) för att spana in stekbordet, men där hade man aldrig hört talas om det… Vad får man ge för det och hur får man tag i det? 🙁

 3. Pernilla

  Cordon Bleu i Sturegallerian brister ofta i kännedom om köksprodukter. De personer ur personalen som jag kommit i kontakt med där har dessutom haft en trist överlägset nedlåtande attityd. Personalen i den CB-butik som fanns i en Hötorgsskrapa var betydligt trevligare. Frågan är alltså hur personalen i butiken på Vasagatan är…

 4. Tino

  Stekbordet låter klart intressant! Fungerar det på keramikhäll? Kanske även på utegrillen?

  När/om någon besöker CB på Vasagatan vore det bra att få höra ett utlåtande om personalens trevlighet. Jag är kraftigt allergisk mot snorkig personal (förmodligen miljöskadad efter att själv ha arbetat med kundkontaketer och alltid satt kunden i centrum), och mitt ev. stekbordsinköp lär INTE bli i Sturegallerian.

 5. Anne

  CB Vasagatan har helt okej personal tycker jag. Något oengagerat ibland, men de vet åtminstone vad de säljer och inte, och de har rätt bra koll på produkterna. Men det är inte full poäng direkt.

 6. Elin

  Anne, ja jag tror du skulle gilla stekbordet, matproffs som du är 🙂

  John, det går även att köpa online här; http://www.formodesign.com/ Det kostar 1950:- och finns även i en grillvariant på hemsidan. Men jag förstår om du vill titta på stekbordet innan du bestämmer dig. Jag har mailat SoS för att kolla om de har fler återförsäljare i Sthlm. Återkommer när jag vet!

  Tino, Jag är inte så bra på det här med spisar, men är keramikhäll samma sak som induktionshäll? Just detta bord passar på “vanlig” spis och gasspis. Ett stekbord anpassat för induktionshäll är på gång.

  När det gäller service hos CB så har jag faktiskt ingen större erfarenhet, jag är nästan aldrig i deras butik!

 7. Tino

  Nej, induktionshäll har jag inte (tyvärr), bara en vanlig keramikhäll. Eller glaskeramikhäll kanske det heter… 😕

  Alltså en sån där slät yta som är rätt vanlig nuförtiden.

 8. Elin

  John med flera => enligt SvangrenOfSweden så ska stekbordet finnas på CB på Vasagatan!

 9. Marie

  Hej allihop kan berätta att stekbordet just nu finns hos culina.se till xtrapris. Kul att du gillar det Elin.::grin:

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.