Svangren of Sweden

Man vet aldrig vad som kan hända när man har en matblogg. En rolig sak som har hänt alldeles nyligen är att jag har träffat Marie och Roger som säljer ett egendesignat stekbord under namnet Svangren of Sweden. Roger är kocken som saknade ett bra stekbord hemma i det egna köket och som bestämde sig för att göra ett eget – och nu finns stekbordet som är alla hemmakockars dröm. I varje fall så är det här min dröm!

Stekbordet är stort och får plats på två spisplattor. Förutom att du kan laga mycket mat samtidigt så ger det möjligheten att ha halva stekbordet på en lägre temperatur – därmed är det enkelt att hålla färdig mat varm medan man fortsätter att steka på den andra halvan. Det är gjort av gjuten aluminium och teflon vilket gör det betydligt lättare än de tunga stekborden i gjutjärn. Ja, så är det snyggt också!

Vi har provat lite olika saker med stekbordet här hemma. Det har tex blivit färsbiffar på två kilo köttfärs: åtta stora färsbiffar fick plats samtidigt på stekbordet. Nu låter det kanske trist att äta samma sorts biffar flera dagar i rad men vi har haft några olika tillbehörsteman. Ena dagen var det med cocktailkapris och fetaajvarröra, och andra dagen serverades de med pepparrotsyoghurt och syltlök. Visst, man kan göra olika sorters färsbiffar på samma gång för mer variation, men lite av grejjen är ju att det ska gå fort när man gör en stor sats mat, och då kan det vara smartare att variera tillbehören efteråt istället.

Sedan stekte vi en omgång ryggbiff på stekbordet. Beroende på hur genomstekt man vill ha köttet så var det enkelt att peta över till plattan med lägre temperatur allt eftersom biffarna blev klara. Sedan när köttet nästan var klart vispade vi ner lite grädde, vitt vin, färsk dragon och senap och sedan så var såsen också klar. Vi serverade biffarna direkt från stekbordet på middagsbordet så det blev inte mycket disk den dagen.

Att stekbordet är en fin investering för köket är det ju ingen tvekan om och det är en finfin födelsedagspresent eller varför inte en bröllopspresent till en matnörd. För barnfamiljen som behöver laga mycket middagsmat på kort tid lär det nog också bli en uppskattad present. Stekbordet finns bland annat att köpa på Cordon-Bleu.

Jag har svårt att komma på några eventuella nackdelar med stekbordet. Handtagen blir förstås varma när man steker på spisen så du behöver grytlappar när du flyttar på stekbordet. Därför finns det även grytlappar till stekbordet, specialdesignade av Jenny Jurnelius. Hennes vändbara grytlappar i hjärtform har funnits att köpa på Street men finns från och med nästa vecka i Designtorgets butiker.

Det bästa med grytlappen tycker jag är att den underlättar matlagning med en hand, för det kräver en viss precision i köket när man har en bebis på den andra armen!

18 kommentarer

 1. Anne

  Ser jättespännande ut! Pris? Och du har gasspis ser jag – funkar det bra även på en vanlig häll, tro?

 2. Elin

  Den fungerar både på gasspis och vanlig spis och ett stekbord för induktionshäll är under utveckling. Priset är lite högre, bordet är ju helt och hållet tillverkat i Sverige och man får räkna in minst två stekpannor i priset, på Cordon-Bleu så kostar det ca 2000 SEK. Så därför är det en väldigt bra sak att önska sig om man fyller jämt, gifter sig eller får tillbaka på skatten 💡

 3. Marlene

  Jag behöver en större ugnsform, så den där ska jag gå och kolla på! Tack för tipset! Gillar er blogg skarpt!

 4. Janne

  Hittade det på http://www.formodesign.com för 1.950 kr. Mycket pengar men det låter ju som en bra grej… Finns tydligen mer grillräfflor oxo.

 5. anna

  Man kanske ska ta och gifta sig ändå? 😉 Så man kan önska sig såna här bra saker som stekbord 🙂

 6. Hanna

  Jag fick ett par av dessa grytvantar i födelsedagspressent och dom är HELT FANTASTISKA! Jag kan inte leva utan dom. Dom är perfekta när man står och lagar en massa mat för det går så fort att få tag i dom. Dessutom är dom skitsnygga, mina är i jeanstyg:razz:

 7. Elin

  Hanna, det ar det har som kallas grytlappshybris, att hitta grytlappen med stort G :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

 8. Ellinor Svangren

  Hej. det e min mamma o pappa som är Marie och Roger 😀
  Det e väldigt kul för att det står svangren of sweden under stekbordet ;).

 9. Ellinor Svangren

  Det blir jätte gooooood mat när man lagar mat på ”stekbordet” :D:D

 10. Elin

  Hej Ellinor! Ja vi är väldigt nöjda med stekbordet också och att använde det senast igår. Hälsa mamma och pappa 😉

 11. Alla prylarna som vi inte visste att vi behövde » Tre tjejer i köket

  […] men de fanns ju redan i köket. En annan bra grej eftersom maten alltmer lagas med en hand, är ju Jennys grytlappar som jag har bloggat om förut, de ger bra grepp med en hand, superbra […]

 12. Tävling: Vinn en grytvante designad av Jenny Jurnelius » Tre tjejer i köket

  […] chansen att vinna var sin hjärtformad grytvante designad av Jenny Jurnelius – en gammal […]

 13. Thaisallad » Tre tjejer i köket

  […] Det fina stekbordet från Svangren of Sweden har verkligen blivit min bästa vän här hemma i köket. Kycklingspett (receptet har jag bloggat om tidigare) visade sig vara perfekt för stekbordet; […]

 14. Om stora byttor « leoscookie

  […] ”Mitt nästa kök ska bli stort” funderar jag vidare då jag plötsligt gogglas in i Tre tjejer i köket. De tre tjejerna tipsar om ett stekbord för hemmabruk från Svangren Of […]

 15. Leo

  Tack vare denna blogg står det nu ett sådant stekbord på min spis. Tack för det! 🙂

 16. Bertil

  😛 Hur har man kan man klara sig utan detta, det är en gåta

 17. Bertil

  Kanon bra, den som inte köper det vet inte hur mat ska lagas om man ex.vill steka en hel fisk eller mat till hela familjen på en gång, utan tidsbegränsning 😛

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.