Rosébubbel

Jag fick en flaska Rotari Rosé i present för några veckor sedan. En kortvarig bekantskap på Systembolgaget visade det sig, för nu finns den varken att köpa eller att hitta på nätet längre.

Vi drack det till färska räkor härom kvällen och det smakade riktigt bra. Fruktigt, torrt och lyxigt. Det rosa bubblet gjorde min fredagskväll och om jag hade kunnat få tag på fler flaskor hade det lätt kunnat bli en fredagstradition. Jag dricker sällan vin och öl tycker jag inte alls om, men bubbel, och allra helst champange, blir jag löjligt lycklig av. 😉

Rosébubbel

14 kommentarer

 1. Sandra

  Tråkigt att det inte finns! Jag älskar mousserande rosévin…

 2. Lena

  Jag också, finns det något annat rosébubbel du kan rekommendera?

 3. Mi

  Håhåjaja, jag har minnen av något rosé-bubbel på någon födelsedagsfest i Italien…undrar just om det inte var just Rotari när jag tänker efter…har också, när jag rannsakar minnet, ett visst minne av något misstänkt likt baksmälla efter samma födelsedagsfest. Drack visst genomgående bubbel..;)

  Det är hopplöst med Systembolagets ut-och-in-ur-sortimentet. Just när man hittat något gott och vill köpa mer så försvinner det. Spårlöst. Har man tur dyker det upp igen. Kanske. Ett gott rosévin, utan bubblor iofs, är Rosato delle Venezie. Njutes med fördel på sommarkvällar på gård eller balkong. 🙂

 4. Elin

  Går det inte att beställa heller? Om de tar in en låda så kan ju jag och Mi ta några flaskor också 😆

 5. Mi

  Jag är på! 😀

 6. Helena

  -> Lena: Jag har inte druckit något annat rosébubbel än den här sorten, så jag har tyvärr inget tips. Någon annan som vet???
  -> Elin: Nja, den finns inte med i Systemblogates beställningssortiment i alla fall. Ska undersöka saken när jag svänger förbi Systemet nästa gång!

 7. Pernilla

  Genom systembolaget kan man privatimportera sådant som inte finns i katalogerna, så det kan finnas en chans även om det inte finns med i beställningssortimentet.

  Googla på vinhuset och kolla om det finns att få tag på genom dem och ge “bolaget” i uppdrag att ta hem åt dig/er.

 8. Mi

  Jiiiippiiii! Den kommer tillbaka med Systembolagets oktobersläpp! Åtminstine enligt Enosvezias hemsida! Hurra! 🙂

 9. Elin

  haha, det passar ju bra till Ragazzes 2-årsjubileum :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

 10. Helena

  Ragazzeläsarna är fantastiska! Nu längtar jag nästan till oktober! 😉

 11. Mia

  Hej,
  Första gången jag är här på denna sida.
  Om det nu är ont om rosébubbel och pengapåsen inte innehåller så mycket kan jag rekommendera Prosecco larobinia – ett vitt bubbel plånboksvänligt som jag druckit flera gånger. För att citera Mischa Billing så passar det lika bra klockan 05 på morgonen som till lunch, eller som sängfösare.

 12. Orchidea

  Rosé är så god… gillar den.
  Ciao.

 13. Helena

  Kära läsare! Jag var på Systemet idag för att köpa rosévin och passade på att fråga om Rotari Rosés ev. återkomst på hyllorna. Kommer inte tillbaka, svarade mannen på systemet lite barskt. När han dessutom hårddissade rosévin i största allmänhet (han var starkt tveksam till rosévinets existens när det finns så många bra röda viner), så orkade jag inte forska vidare. Fast sedan bad han om leg när jag skulle betala för mitt rosévin och då blev han snäll igen. :mrgreen: Nåväl, det är ju bara 12 år sedan jag fyllde 20…. 😛

  Jag fortsätter att undersöka hur det ligger till med oktobersläppet.

 14. Vi firar 2 år! » Tre tjejer i köket

  […] smygfirade lite i lördags förmiddag med Rotari Rosé. 2-årskalaset fortsätter i bloggen inom en snar framtid; så håll […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.