Tävling: Vinn en grytvante designad av Jenny Jurnelius

5-årskalaset fortsätter här i bloggen! Idag har två läsare chansen att vinna var sin hjärtformad grytvante designad av Jenny Jurnelius – en gammal Ragazzefavorit!

För att vara med och tävla om dagens pris vill vi att ni svarar på följande frågor:

 1. I vilka material tillverkas Jenny Jurnelius grytvantar?
 2. Vilken är din fiffigaste kökspryl?

Det finstilta:
Ni måste svara på ovanstående frågor i kommentarsfältet senast idag (lördag den 24/10) klockan 23:59. Observera tiden och datumet – svar som har postats efter denna tidpunkt kommer inte vara med i dragningen!

Bland dem som har svarat dras två vinnare, var noga med att ange rätt mailadress så att vi kan kontakta dig om du vinner! Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Vi kan tyvärr bara skicka vinster inom Sverige.

Stort tack till Jenny Jurnelius för dagens vinster!

 1. Ellen

  1. Bomull eller linne (med isolering av polyester)

  2. Den fiffigaste köksprylen i mitt kök är äggskäraren! Många köksprylar förenklar och snabbar på ett arbete; att åstadkomma det som äggskäraren gör är smått omöjligt med vanlig kniv. Det viktigaste är ju att få ut så många hela skivor av ett ägg att det kan täcka en macka! (
  Dessutom går äggskäraren att använda till annat också: man kan t ex göra fina skivor av jordgubbar om man ska pynta en tårta eller så. Och det ska man ju 🙂

 2. Lillan

  jag vinner gärna.
  fråga 1: jeans, manchester, ren bomull & linne.
  fråga 2: oj vilken svår fråga. men svarar nog örtvagga eftersom det går så mycket snabbare att hacka med den än med vanlig kniv.

  trevlig helg

 3. Paulette

  1. jeans, manchester, ren bomull & linne = 100% bomull eller 100% linnen

  2. Min microplane zester. Oj, vilken doft man får när man river citrus frukterna, ingefäran eller parmesanen för den delen. Ibland stannar jag till o begrundar de små fina flingorna. Jag säger bara wow.

 4. Malwin

  1. Jeans, manchester, ren bomull & linne.
  2. Min fiffigaste kökspryl är nog min äppelskärare. Jag blir löjligt lycklig varje gång jag använder den. Det går så snabbt och det blir perfekta klyftor varje gång.. 😆

 5. Raz

  1. Jeans, manchester, linne och ren bomull.
  2. Det är vår burksvakumborttagare. En liten mojäng på handtag som man använder för att “klicka” bort vakumet med när det inte går att vrida upp locket på diverse burkar.

 6. EmmaP

  1. Jeans, manchester, linne och ren bomull med stoppning av polyester.

  2. Min potatisskalare. En skalare från någon 10-kr-låda på hemköp för jättelänge sen men som har ett skönt handtag och skalar långt bättre än många andra jag testat.

 7. Erika

  1. 100% bomull eller 100% linne med 100% polyesterisolering
  2. Min fiffigaste kökspryl är konservöppnaren, Tänk vad svårt att öppna burkarna när man saknar en sån (och jag har provat).

 8. Petra

  1. Materialet är i 100% bomull eller 100% linne med isolering av 100% polyester.
  2. Min fiffigaste kökspryl är min plasttång eller pincett. Eller rättare sagt tänger eftersom jag fått skaffa flera för de används jämt, till stekning förstås, men även till kött vid marinering, till att fiska upp saker ur burkar, till andra varma saker.