Kycklingfötter, rättikspudding och degknyten

Äntligen blev det dags för en lunch med dim sums! När vi var i Hongkong förra sommaren så hann vi med att äta alla möjliga dumplings men här hemma i Sverige har det inte blivit av förrän nu.

Så det blev en lördagslunch på Lucky Garden – och det var faktiskt tack vare ett inlägg i Stockholmsbloggen av Patrik. I resturangen var det kinesiska gäster i majoritet vilket vi tog som ett gott tecken och det var kul att höra kantonesiska bland borden igen!

Först hittade vi inte några dim sums på menyn. Men det visade sig att man fick fråga speciellt efter dim sums-menyn. Sedan var det bara att kryssa för det man ville ha:

Vi delade på sex olika dim sums till lunch vilket blev ganska lagom. Det var sambons idé att prova kycklingfötterna, men jag insåg att jag var tvungen att prova, och ja de var faktiskt riktigt goda, precis som alla de andra rätterna. Det blev även ett antal koppar gott jasminte och det kostade runt tvåhundra kronor för allting. Prisvärt, gott och underbara flashbacks från vår tid i Hong kong. Det kommer att bli fler lördagar på Lucky Garden!

6 kommentarer

 1. Caroline

  ❓ Hej undrar om någon vet vart man kan köpa kyckling fötter här i sverige??? Tacksam för svar

 2. Elin

  Caroline, jag vet faktiskt inte alls. Hör kanske med någon i saluhallen, typ Hötorgshallen (om du bor i Sthlm)?

 3. Siranie

  Kycklingfötter kan man nog hitta på olika asienbutikerna, i frysen.

 4. Ingela

  är dim sums väldigt onyttiga?

 5. Lördagslunch på creperie Fyra knop » Tre tjejer i köket

  […] vi är uppfostrade att bara få En Dagens från måndag till fredag. Tidigare så har jag ju nämnt Lucky Garden och Långbro Värdshus som trevliga ställen för en prisvärd lördagslunch och nu har jag hittat […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.