Halvtid för Helenas nyårslöften

Halva 2005 har passerat idag. Det är på pricken sex månader sedan kökstjejernas nyårsmiddag; en synnerligen trevlig och god tillställning. Det är också halvtid för mina matrelaterade nyårslöften och man kan fråga sig hur det har gått egentligen.

– ställa till med middagsbjudningar så fort det ges tillfälle
Det här löftet känner jag mig riktigt nöjd med. En fem, sex tillfällen har det i alla fall blivit. D v s riktiga bjudningar med tre rätter och noggranhn planering. Och så ett gäng mer spontana tillfällen med allt från Dafgårds lasagne till pannbiffar. Ett bra nyårslöfte, för jag tycker verkligen om att bjuda på mat. Allt från att planera, duka, stressa runt, dricka rödvin till att sitta och småprata vid matbordet.
– bli en hejare på att göra riktiga, blekingska kroppkakor
Ähum… med det här projektet har det gått sämre. Nu lär det dessutom dröja tills det kan bli kroppkakor, eftersom det inte funkar med nypotatis. Något att jobba med under andra halvan av året, alltså.
– våga ge mig på fler fiskar än lax, torsk och tonfisk
Två andra fiskar har det blivit i alla fall. Hoki och havskatt. Två nya firrar till borde jag väl kunna prestera innan året är slut.
– testa nya recept lite oftare
Tackar som frågar, men det tycker jag nog att jag har lyckats med. Det har trillat in nya recept både via mina bokreafynd och olika mattidningar.
– börja prenumerera på Mat & Vänner
Ha! Lätt som en plätt. Och det blev visst en prenumeratin på Allt Om Mat också.
– laga mat tillsammans med Maria och Elin minst varannan månad
Med ett undantag när vi bara inte kunde få ihop en kväll när alla tre kunde, har vi träffats varannan månad och matlagat. Det är en fröjd!

Jag har alltså lite att jobba på under resten av året, men jag känner mig ändå nöjd med mina prestationer hittills!

2 kommentarer

  1. Frida

    Jättegoda fiskburgare kan man göra genom att placera panerad sejfilé i ett hamburgerbröd med smörgåsgurka, rödlök, tomat och en god dressing. Och saltbakad gös är en riktig lyxrätt. Massor av grovsalt och en gös.

    Bra idé med matrelaterade nyårslöften förresten.

  2. Alice

    Mycket glädjande att du prenumerar på AoM. Jag tackar för att du bidrar till min månatliga lön. Löftet om att pröva mer sorters fisk lät klokt.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.