Helenas bokreafynd

Bokrean är förstås en höjdpunkt för en boktok och årets version var inget undantag. Jag har i och för sig inte stångats och trängts så många minuter på de olika bokavdelningarna, men tre kokböcker har jag ändå fått med mig hem.

“Kärlek, oliver och timjan” av Anna Bergenström och Fanny Bergenström var den enda bok som jag redan innan rean verkligen hade bestämt mig för att köpa. För 79 kronor fick jag en helt fantastisk bok. Det är mysigt att bara bläddra i den!

“Smaker” av Berit Lyregård råkade jag helt enkelt bara se och vilken tur jag hade. Boken är indelad efter tio olika smaker (t ex oliver, lime, sardeller och ingefära) och vart och ett av kapitlen består av sex, åtta recept. Mestadels smårätter, vilket är min stora passion!

“Tapas & Grillat” består inte helt oväntat av väldigt många olika tapas- och grillrätter. Rätterna kommer från hela världen och bilderna är farligt läskande. Grillsäsongen kan inte komma fort nog!

4 kommentarer

 1. Henrik

  Alltså; Kärlek, oliver och timjan är den mest fantastiska kokboken som finns! Det var huvudsakligen den som fick mig att komma igång på allvar med matlagningen igen.

  Favoritrecepten: tabbouleh (s 88), pastasallad med broccoli och feta )(s 94), samt Pias fisk med vin och schalottenlök (s 105). Dessutom fylld med otroliga bilder!

 2. Helena

  Tack för recepttipsen, Henrik! =)Jag ska genast bläddra fram till sidan 88, 94 och 105 (det blir perfekt kvällslektyr!).

  Ja, visst är den helt kanon. Och jag förstår inte hur jag har klarat mig utan den och inte köpt den förrän nu. Helt ofattbart.

 3. Elin

  Mitt favoritrecept i samma bok är en grönsakspaj med trattkantareller och valnötter. Den är jättegod 🙂

 4. Tre tjejer i köket » Arkiv » Bokrea 2006

  […] Att köpa kokböcker på bokrean är ett måste (i övrigt är jag en pocketoman och pocketar kan man ju köpa alla andra månader, så februari är kokböckernas månad). Än så länge har jag köpt fyra böcker, men jag kan inte svära på att det inte blir fler. Förra årets reakokböcker finns förresten här! […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.