Helenas matrelaterade nyårslöften

ställa till med middagsbjudningar så fort det ges tillfälle
bli en hejare på att göra riktiga, blekingska kroppkakor (än så länge har jag bara stått bredvid när mamma har rivit potatis, kramat ur vätska ur potatisrivet och format bodycakesen)
våga ge mig på fler fiskar än lax, torsk och tonfisk
testa nya recept lite oftare
börja prenumerera på Mat & Vänner
laga mat tillsammans med Maria och Elin minst varannan månad (och eftersom vi är rörande överens om det här, blir det nog inte så svårt att hålla!)

5 kommentarer

 1. Tre tjejer i köket » Arkiv » Och hur gick det egentligen?

  […] Det är ett år sedan jag annonserade mina matrelaterade nyårslöften för 2005. I juni gjorde jag en halvtidskoll och nu är det dags för den slutliga uppföljningen. – ställa till med middagsbjudningar så fort det ges tillfälle […]

 2. Tre tjejer i köket » Arkiv » Helenas matiga löften 2006

  […] Bjuda på mat ofta – ett av förra årets löften /a> var att ställa till med middagsbjudningar så fort det ges tillfälle och det var inget svårt att hålla. I år ska jag fortsätta på den inslagna linjen. Att träffa vänner och samtidigt äta god mat är utan tvekan det allra bästa som finns för själen. […]

 3. Tre tjejer i köket » Arkiv » Stekt havskatt med ljummen gurksallad

  […] Stekt havskatt med ljummen gurksallad Jag jobbar vidare med mitt nyårslöfte om att prova andra fiskar än torsk, lax och tonfisk. Havskatten är den andra nya fisken för i år; (alldeles i början av året testade jag hoki) och den var lätt att få tag på (fanns färsk på Daglivs – ca 70 kr för en bit till två personer). […]

 4. Tre tjejer i köket » Arkiv » Hoki med basilikatäcke och parmesan

  […] Hoki med basilikatäcke och parmesan Ett av mina matrelaterade nyårslöften var att försöka mig på annan fisk än torsk, lax och tonfisk. Efter knappt två veckor av det nya året tog jag mod till mig och provade hoki (smakar väldigt likt torsk) för första gången. Och nu kan man säga att jag har blivit av med hokioskulden! […]

 5. Halvtid för Helenas nyårslöften » Tre tjejer i köket

  […] nyårsmiddag; en synnerligen trevlig och god tillställning. Det är också halvtid för mina matrelaterade nyårslöften och man kan fråga sig hur det har gått […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.