| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av fredag 26/11 2004 kl. 20:08 4 kommentarer

Kyckling i grön curry

Jag glömmer inte min första gröna curry. Jag var trött, sur och hungrig. Jag hade landat i Bangkok dagen innan och var full med jetlag. Det var för varmt och det för dammigt. Det var allt annat än semester. Så hamnade vi på Khaosan Road och på ett sunkigt billigt hak beställde vi in kyckling med grön curry för inte många pengar alls. Jag tror fortfarande är den bästa jag har ätit.

Naturligtvis så är min egen Kyckling med Grön Curry helt ok. Grönsakerna kan varieras men jag vill helst ha haricot verts och ärtaubergine i min 🙂

GRÖN CURRY MED KYCKLING

 • 2 msk olja
 • 2 msk grön currypasta
 • 1 burk kokosmjölk
 • 1,25 dl vatten
 • ca 4 kycklingfileér skuret i småbitar
 • 100 g haricot verts
 • ett par nävar äggaubergine
 • 6 st limeblad
 • 2 msk fisksås
 • 2 msk saft av lime
 • 2 tsk palmsocker (eller farinsocker)
 • färsk thaibasilika
 1. Hetta upp oljan i en wok eller tjockbottnad gryta. Lägg i currypasta och fräs i en minut under omrörning. Häll i kokosmjölk och vatten och koka upp.
 2. Lägg kycklingbitar, haricot verts och finskuren limebladen i woken. Rör om. Skruva ner värmen och sjud i 15 – 20 minuter.
 3. Tillsätt fisksås, limesaft och socker. Rör om så att allting blandas.
 4. När det nästan är klart strör du över färsk thaibasilika.
 5. Servera med jasmineris eller nudlar. Ja å så en Singha!

Liknande inlägg:

4 svar till “Kyckling i grön curry”

 1. Robban skriver:

  Tack, det var en riktigt god middag och lätt att laga också!

 2. Elin skriver:

  Vad kul att du tyckte om den, jag tror det blir en laddning grön curry framöver när vi är trötta på julmaten 🙂

 3. Svårt det här skriver:

  Inte receptet, vilket jag har följt lite grann, men det här med hur länge kyckling ska kokas/stekas innan alla bakterier är gone.
  En sida hävdade att sex sju minuter räcker. Kan inte vara nog, tänker jag?

 4. Sia skriver:

  Hej!

  Jag ska säga er en sak… bor ni i Sthlm så har ni tillgång till antagligen Sveriges bästa gröncurry-gryta. Gå till Bee’s på Regeringsgatan mitt i city eller på kungsholmsgatan på Kungsholmen. Ni har aldrig ätit en godare gröncurry i Sverige förut.. LOVAR! Den är superstark med ett extra djup till smaken… den är inte så fet och gräddig som de flesta andra gröncurrygrytor brukar vara. Testa det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.