Grön curry med kyckling

Jag glömmer inte min första gröna curry. Jag var trött, sur och hungrig. Jag hade landat i Bangkok dagen innan och var full med jetlag. Det var för varmt och det för dammigt. Det var allt annat än semester. Så hamnade vi på Khaosan Road och på ett sunkigt billigt hak beställde vi in kyckling med grön curry för inte många pengar alls. Jag tror fortfarande är den bästa jag har ätit.

Naturligtvis är min egen yckling med grön curry helt ok. Grönsakerna kan varieras men jag vill helst ha haricot verts och ärtaubergine i min.

Grön curry med kyckling

 • 2 msk olja
 • 2 msk grön currypasta
 • 1 burk kokosmjölk
 • 1,25 dl vatten
 • 4 kycklingfileér skuret i småbitar
 • 100 gram haricot verts
 • ett par nävar äggaubergine
 • 6 st limeblad
 • 2 msk fisksås
 • 2 msk saft av lime
 • 2 tsk palmsocker (eller farinsocker)
 • färsk thaibasilika
 1. Hetta upp oljan i en wok eller tjockbottnad gryta. Lägg i currypasta och fräs i en minut under omrörning. Häll i kokosmjölk och vatten och koka upp.
 2. Lägg kycklingbitar, haricot verts och finskuren limebladen i woken. Rör om. Skruva ner värmen och sjud i 15 – 20 minuter.
 3. Tillsätt fisksås, limesaft och socker. Rör om så att allting blandas.
 4. När det nästan är klart: strö över färsk thaibasilika.
 5. Servera med jasminris eller nudlar. Plus en Singha!

4 kommentarer

 1. Robban

  Tack, det var en riktigt god middag och lätt att laga också!

 2. Elin

  Vad kul att du tyckte om den, jag tror det blir en laddning grön curry framöver när vi är trötta på julmaten 🙂

 3. Svårt det här

  Inte receptet, vilket jag har följt lite grann, men det här med hur länge kyckling ska kokas/stekas innan alla bakterier är gone.
  En sida hävdade att sex sju minuter räcker. Kan inte vara nog, tänker jag?

 4. Sia

  Hej!

  Jag ska säga er en sak… bor ni i Sthlm så har ni tillgång till antagligen Sveriges bästa gröncurry-gryta. Gå till Bee’s på Regeringsgatan mitt i city eller på kungsholmsgatan på Kungsholmen. Ni har aldrig ätit en godare gröncurry i Sverige förut.. LOVAR! Den är superstark med ett extra djup till smaken… den är inte så fet och gräddig som de flesta andra gröncurrygrytor brukar vara. Testa det!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.