Kaprislax med tagliatelle

Jag köper ofta frusen lax i portionsbitar. Inte särskilt dyrt och väldigt praktiskt att ha hemma. Dessutom tar man ju bara upp precis så mycket som man behöver. Jag är lite dålig på att variera min laxtillagning, så nu har jag inlett operation “leta-bra-laxrecept”. Igår lagade jag för andra gången kaprislax som är jättegod tillsammans med färsk pasta!

Till två portioner behövs:

ca 150 g salladslök
1 tsk rosépeppar
2 msk cocktailkapris
1/4 fiskbuljongtärning
1 dl crème fraiche
en skvätt vatten
1 krm cayennpeppar
ev lite salt
ca 200 g laxfilé i stora tärningar
pasta, t e x färsk tagliatelle

Gör så här:

Skär salladslöken i ett par centimeter långa bitar på diagonalen. Fräs upp med lite olja och rosépeppar samt kapris. Smula över fiskbuljongtärningen och tillsätt crème fraiche och lite vatten. Smaka av med cayennpeppar och eventuellt lite salt. Lägg laxtärningarna i pannan och låt dem bli precis genomkokta. Koka pastan efter anvisningar på paketet.

En kommentar

  1. Tre tjejer i köket » Arkiv » Lax med tomat och kapris

    […] Lax med tomat och kapris Det blev en variant på kaprislaxen ikväll. Jag tog bort lite och lade till något annat, helt enkelt! […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.