Glutenfria tips #5

Ständigt denna jakt på lite variation i det glutenfria skafferiet. Här är ett blandat uppsamlingsheat igen. Här finns sedan tidigare  #1, #2, #3 och #4.

Först ut – denna mjölmix för glutenfria kanelbullar. Vet inte om den är ny men har precis hittat den. Perfekt om man bara vill ha till en plåt och inte får till elastisk deg på egen hand.

Hur det blev? BRA! Rekommenderar den faktiskt varmt efter första utbaket.

Däremot floppade punchrullarna nedan. Fördel för den som även vill ha mjölkfritt och nötfritt. Men ingen gillade dem här. Köper inte igen. Kanske mer ett icke-tips.

Eldorado överraskar ibland med glutenfria tips. Som till exempel med tårtbottnar. Nu har vi Mac & Cheese oprovad i skafferiet. Återkommer om hur den är.

Sedan några oväntade fynd från vår DHL-utlämning som även har lite indisk färdigmat på hyllorna. Hittat till exempel frysta dosas!  Älskar dosas och de “ska” ju vara utbakade på ris. Men får alltid dubbelkolla på restauranger ifall de trist nog har vete i smeten. Har inte testat denna, men finns redo i frysen till barnen. Så himla mycket halvfabrikat som har gluten, så all variation är välkommet.

På samma ställe hittade jag även dessa på hyllan. Kan bli bra back-up om barnen är själva och vill laga något snabbt. En är provad med omdömet “faktiskt helt ok”.

Och denna granola var väl helt ok. Fast kanske roligare MED nötter, så fritt fram att toppa med.

Har handlat allt möjligt glutenfritt i England häromveckan. Glutenfri panettone är inte helt omöjligt att hitta där. Denna är från Waitrose. Har tidigare köpt glutenfri  panettone på Morrisons och restaurangkedjan Carluccios.

Och till sist ett fikatips – Cafe Pascal vid Odenplan fixar  glutenfria mackor på beställning. 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.