Veckans bästa

Många bra saker i veckans uppsamlingsheat. Först ut, den goda idén att prova Itsu’s halvfabrikat till lunch. Kan ha ätit en omelett för mycket den här hösten. Deras bao buns  “spicy vegan” är helt klart en ny favorit. Har beställt deras bao buns med anka i morgondagens Ocado-leverans. Har även handlat på mig misosoppa och gyozas till kommande hemmaluncher.

Ikväll äter vi panettone till efterrätt. Har förväntningar på den här som jag köpte på vår lilla deli i byn. Är ganska lätt att hitta glutenfri panettone i mataffärerna här i England. Nu testar vi Morrisons.

Igår tog vi fram allt julpynt och granen är klädd! Inte för att vi har så mycket pynt. Allt julpynt som vi har samlat på oss under åren är kvar i Sverige. Efter förra julen var planen att hämta upp vid kommande Sverigebesök. JA DET GICK JU SÅ DÄR under detta pandemiår. Lite ytligt så klart att sakna julpynt i dessa tider så vi fixar nytt. Har beställt lite julbelysning från IKEA som kommer på torsdag. På onsdag öppnar butiker upp efter en månads lockdown, då hänger jag på låset till byns “charity shop” för att hitta fina tomtar med mera.

Igår rundade vi av middagen med ugnsbakad Monte Dor. Recept finns här. Även om det knappt behövs ett.

Idag tog vi en långpromenad vid Ashdown Forest. Har inte vart där sen i somras. Fint med alla höstfärger.

Och kanske det viktigaste av allt – hittade fin grön mossa till vår adventsljusstake! Puh!

Veckans middag:

Måndag: Vego! Någon slags ribbolita med savojkål och cannelinibönor.

Tisdag: Det kom fina bakpotatisar i veckans grönsakslåda från Riverford. Inte helt oväntat blev det brittisk husman med bakpotatis, vita bönor i tomatsås, riven cheddar och tärnad bacon.

Onsdag: Vego! Curry med paneer och spenat. Ris. Papadam. Chutney. Lime pickles.

Torsdag: Verkar som om maken preppar en skinkstek i veckan just nu. Den här gången med två vegofavoriter som tillbehör. Ugnsrostad brysselkål med parmesan. Plus ugnsbakad rödbetor i bechamelsås (receptet finns i The Silverspoon, så bra!), Ugnsrostad potatis.

Fredag: Fajitas. Häagen-Daz.

Lördag: Pizza. Popcorn!

Söndag: Veckans godaste middag! Och vår 12:e bröllopsdag! Smördegsinbakad paj med rådjurskött. Vegopaj med grönkål och svamp till icke-köttätaren. Tillbehör: morötter, palsternackan och savoykål. Panettone!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.