Saker jag tycker om #5

Dill. Herregud vad jag älskar dill. Och varför jag skriver om detta nu är för att vi har haft en sån härlig skörd av dill och vippiga dillkronor i trädgården. Jag har inte överdrivet gröna fingrar men tycker att dill oförtjänligt anklagas för att vara svårodlad. Äsch KÖR säger jag bara. I våras fuskstartade jag med ett par ekologiska dillkrukor som Hemköp reade ut för 10:-/styck. De åkte rakt ner i pallkragen. Man har som inget att förlora på den här typen av budgetprojekt. Parallellt har jag sått lite frön bredvid. Och sen knappt vattnat. De har som fått sköta sig själv. Det blev massor med dill. Grejen med hemodlad är att det är så mycket godare. En fruktigare dillsmak.

Fröskörd.

När vi bodde i England blev jag varse att färsk dill ändå är ganska svenskt att ha i matlagningen. Där fanns det inte alls lika ofta i butik. Enklare att hitta i polska matbutiker (där vi även hittade färsk pepparrot). Det gick även att beställa hem dillchips via ScandiKitchen i London, som vi försökte uppmuntra oss med under lockdown. Som sagt. Tröttnar inte på dill.

Recept med dill från bloggarkivet

Dillrostad potatis

Potatissallad med dill

Mac and cheese med räkor och dill

Dillmajonnäs till kräftor

Grön röra med edamamebönor, prästost och dill

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.