Dillrostad potatis

Jag är väldigt förtjust i dill. Allra helst egenodlad på grund av den är så himla god. Något jag verkligen rekommenderar att prioritera att ha hemma i odlingslådan. Har lånat det här receptet rakt upp och ner från bästa Matrepubliken. Blev så gott till ugnsbakad fisk.

Dillrostad potatis

  • 1 kilo färsk nypotatis, vi har Jersey Royal den här årstiden
  • ett par vitlöksklyftor
  • en stor knippa färsk dill
  • 2-3 msk olivolja
  • flingsalt och svartpeppar
  1. Skölj och skrubba potatis. Dela ev till jämnstora bitar. Lägg på en ugnsplåt.
  2. Hacka vitlök och finhacka dill.
  3. Strössla över vitlök och dill på potatisen. Ringla över lite olivolja. På med lite flingsalt. Plus ett par drag med pepparkvarnen.
  4. Rostas i mitten av ugnen på 200 grader. Tid beror på potatisen, men drygt 30 minuter innan den har fin färg och är bakad och klar.

2 kommentarer

  1. Charlotta

    Men alltså ÅH. Visst är de goda?! Helt sinnes. Kul att ni gillade!

    1. Elin

      Ja de gör jag gärna snart igen! Men så ÄLSKAR jag färsk dill till det mesta 🙂

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.