London: glutenfri afternoon tea på One Aldwych

Googlar man efter glutenfri afternoon tea i London återkommer många positiva omdömmen för One Aldwych. De har alltså “vanlig” afternoon tea men kan enkelt anpassa motsvarande meny till glutenfritt. Plus att de har ett populärt  tema som heter “Charlie & The Chocolate Factory Afternoon Tea”. Så här hamnade jag och 16-åringen nu senast i London.

Om temat – kul! Attraherar så klart mycket barnfamiljer och yngre par. Kändes lite som att vi hamnade på Pinchos först. Men charmigt så klart.

Om upplägget: Alltid lite svårt att veta hur “mycket” som kommer in på sådana här sittningar. Men kom så klart hungrig. Här kommer det först in tre små smörgåsar på en platta tillsammans med en liten mini-paj och en macaron. Snyggt fixat att det glutenfria följer samma tema, om du jämför bilden ovan med den undre. Sedan erbjuds man så klart mer av det man gillar.

Andra serveringen – är klassiska scones med clotted cream och två varianter av marmelad. Fotade inte men det är med klassiskt upplägg. Fina glutenfria scones.

Sedan kommer tredje rundan med choklad. Nojade lite att det skulle bli för mycket men det är som små saker. Det glutenfria upplägget är på den andra raden ovan. Det var minst lika bra.

Sockervadden med “hemlig” ingrediens.

Vad vi tyckte om helheten? Lite väl stimmigt vid vårt besök, kanske annan musik i bakgrunden skulle kunna dämpa känslan av att vi var på barnkalas. Fast samtidigt så är det kanske precis här man kan dra in med ett gäng kids. Tycker det är 10/10 för det glutenfria anpassningen. Lite dyrt, äsch, jag vet att det ÄR kostsamt med afternoon tea i London, men man häpnar ändå lite när notan kommer och man rundat av med serviceavgifter, ok växelkursen var inte heller till någon fördel. Fast det var kul upplägg, bra service och alltid sjukt tacksamt att hitta ett vettigt glutenfritt alternativ utan kompromisser.

Mer afternoon tea i London:

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.