Afternoon tea på orangeriet vid Kensington Palace

Det är ofrånkomligt ändå att London är förknippat med klassisk afternoon tea. Jag har nämnt Wolseley tidigare. Här minns jag inte ens vart vi var. Nu hade jag lovat min bror att gå loss på afternoon tea för att avsluta hans vistelse när han var här förra veckan.

Vi testade upplägget hos orangeriet vid Kensington Palace. Det här är förhållandevis prisvärt (35 pund) jämfört med de välkända instutitionerna som kostar betydligt mer. Ett stort plus tycker jag är den sympastiska promenaden genom Hyde Park på vägen dit. Vi gick från John Lewis på Oxford Street på en trekvart ungefär.

Det här är superklassiskt upplägg. Fyra varianter av små smörgåsar med lax, äggröra osv. Fina scones med clotted cram och sylt. Lite bakverk. Valfritt te på kanna. Går även att beställa in ett glas brittiskt (!) bubbel till om man vill. Lättsam miljö som jag vågar säga är barnvänlig. En hel del turister så klart som har hittat detta trevliga guldkorn.

En skum grej ändå. Kolla på översta tallriken. Det finns bara en brownie. På mellantallriken till höger så ser man kletet som skulle vart på den andra brownien. Vart tog den vägen? Tappades den på vägen ut från köket? Vem halkade på den? Som inte undrade vart den egentligen hörde hemma? Iddes inte fråga vart den försvann på vägen från köket eftersom jag ändå inte skulle orka äta tre magnifika bakverk.

4 kommentarer

 1. Lena

  Där åt jag mitt första afternon tea, inget har hittills varit bättre. Kan i och för sig bero på att det var min första resa som vuxen till London och att båda sönerna var med. Det glada minnet gör det till det bästa besöket.

  1. Elin

   Jag gillar att det känns att man är bortom stan med hela Hyde Park framför sig!

 2. MB

  Vill bara kika in och ge en heads-up för en trevlig blogg som den amatör-“anglofil” man är, kul att få lite restarungsinspiriation emellanåt för framtida London-resor,

  1. Elin

   Åh vad glad jag blir att du kommenterar. Kan nog ösa på ganska mycket anglofila inlägg om det finns efterfrågan, hehe…

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.