Bread & Butter chardonnay

Jag hittar ofta vintips och rolig läsning i FB-gruppen Vinhaggorna och åsikter om detta vin är bland det mer frekventa i flödet. Många hyllar det. Men inte alla. De ständigt återkommande inläggen gjorde mig nyfiken, googlade och hittade den hos Majestic Wine som är en av de största onlinebutikerna för vin här borta.


Nämen hör ni, det är ett lite knepigt vin att kombinera med mat. Är det sött? Egentligen inte. Det är en väldigt neutral vanilj. Så otroligt mycket ekplank och vanilj på samma gång. Vit fisk och krämig Jerseypotatis som vi hade till middag är som handen i handsken. Fetaost i salladen passade också till. Men det blev inte alls rätt med den syrliga koriandersåsen.

Dag 2 hade vaniljdoften avtagit lite även om den så klart var tongivande. Jag gillar vinet bättre när det har fått lufta ordentligt. Inventerade kylskåpet och fann att den passade ganska bra med parmaskinka. Vi hade bland annat chorizo till middag den här kvällen, och ja det passade.

Ett rätt kul vin att prova ändå som kan bli lika mycket rätt som fel beroende på vad man har till. Om jag köper det igen? Nej det är för krångligt att kombinera till mat för min del. Köpte förresten deras pinot noir som väntar på rätt tillfälle.

2 kommentarer

  1. Eva

    Jag tycker att det “gottroligt” vin som passade utmärkt till stekt röding med brynt smörsås. Ett vin som är väldigt långt ifrån mina normala tyska riesling-favoriter men ibland är jag sugen på något annat.

    1. Elin

      Ja jag gillar att ha provat! Smöriga smakar och fisk verkar vara en vinnande kombo… Kommer nog ha ett öga på restaurangmenyer när de rekommenderar detta vin till, för att se vad de hittade för smakkombinationer 🙂

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.