Veckan som gick

Jag nämnde min saknad över riktigt bra sushi till en granne häromdagen. Hon tipsade om att Kitsu i Royal Tunbridge Wells var värt en omväg. Inte minst för deras vulcano rolls. Några dagar senare stod jag utanför restaurangen i spöregnet och hämtade min låda.

Alltså detta. Ser fram emot när de öppnar upp inomhusplatser (imorgon!) – för här finns en lång menu att utforska. Länge sedan jag hade en wow-upplevelse gällande sushi. Vilket guldtips!

Enklast att förklara på engelska: salmon maki, flash-fried in tempura batter topped with fish roe, salmon belly, spicy mayo, sriracha sauce, spring onion puree and dried chilli strips.

Ja det är väl just det som vi alla längtar efter. Att restauranger och caféer öppnar ”på riktigt” imorgon. Har inte bokat något bord på vår pub ännu – men bara tanken på att det går är svindlande.

VECKANS MIDDAG:

måndag: Verkar ha blivit ny rutin att äta rester på måndagar. Här blev det en stor vegetarisk pyttipanna. Med söndagsstek som tillbehör. HP-sås. Kokta rödbetor. Gott!

tisdag: Vego! Frittata med broccoli, tomater, getost och pesto. Rödkålssallad. Kanske veckans godaste middag.

onsdag: “Pork pockets” från vår köttdeli. Det är som en korvfärsfyllt fläskfilésknyte som lagas i ugnen. Svampburgare från Gosh som vego. Potatissallad med kokta ägg och curry (svärfars recept!). Rödkålssallad.

torsdag:  Passade på när fish-and-chips-trucken kom förbi byn. Currysås till.

fredag:  En “clean burger” var önskat från ett av barnen. Dvs en jättevanlig burgare med cheddar, bacon, grön sallad, tomat, rödlök och dressing. Så himla gott i sin enkelhet om man har bra grejer.

lördag:  Beställde hem indisk curry.

söndag: Smördegsinbakad paj med fyllning på hjortkött. Ugnsrostade rotfrukter + potatis. Skysås. Smulpaj med björnbär, körsbär och äpple + vaniljsås.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.