Kendall-Jackson Vintners Reserve Zinfandel 2014

Jag ska strax promenera över till byns lilla vinbutik för att hitta något passande tills ikväll. Får jag beslutsångest är det lätt hänt att jag plockar med den här. Det tar sin tid att botanisera i den lilla butiken. Jag kanske fotar någon dag och visar hur mysig den är. Förra fredagen hade vi denna fina :

Kendall-Jackson Vintners Reserve Zinfandel 2014 blev alldeles utmärkt för upplägget med fredag och en opretentiös middagstallrik som nedan. Lite lättare vin med riktigt lång eftersmak. Sammetslent med lätt kolasmak även om den även är riktig bärig. Just den här årgången finns inte på Systembolaget, men det går att beställa en från 2018.

Vad vi åt? En variant på chili and chips. Inget finlir alls men riktigt gott när man mest vill lägga fötterna högt efter arbetsveckan  medan barnen fixar middagen. I praktiken: gratinera långkokt chili med bönor ovanpå pommes frites i ugnen. Plus lite tärnad paprika, svarta oliver och jalapeños. Som tillbehör; salsa, guacamole och gräddfil. Funkar även med nachos så klart.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.