Newquay: tillbaka till Kahuna

Efter vårt stopp i St Ives på höstlovet tog vi sikte på Newquay. Här har vi vart en gång tidigare men då såg vi inte så mycket av själva staden. Typ bara hotellet om jag ska vara ärlig eftersom jag kom med kvällsflyg från en konferens och familjen mötte upp med bil. Så den här gången hann vi se stadslivet ordentligt. Fina vågor även här men vädret var inte fördelaktigt för surfing just de här dagarna.

En sak vi såg fram emot var att äta på Kahuna igen. Var mycket nöjd med maten förra gången. Ett brittiskt par driver denna restaurang och har inspirerats av otaliga asienresor. De kallar menyn pan asian vilket är ett sätt att summera att en rätt kanske är inspirerad av olika länder. Det  här är en populär restaurang som har funnits i 13 år, så mitt tips är att boka i förväg.  Den ligger lite “vid sidan om” men jag rekommenderar varmt promenaden upp hit. Vi hann även med ett glas på Lost Brewing på väg till middagen. Det är en liten familjevänlig “pub-fast-kanske-mer-bar” med egen öl. Jag var dock pinsam nog och tog ett glas vin, haha! Äsch jag är lite petig på öl och föredrar det kanske allra mest sommartid. Men det var ett trevligt stopp.

Så hur var det på Kahuna?

Alltså går det att göra godare mat?! Som vi skrapade tallrikarna. Det här är ett kök som gillar att tweaka asiatisk mat.  De krispiga sjögräschipsen försvann snabbt. Dippen till räkchipsen var gudomlig. Åt en superfräsch gado gado. Makens tallrik med ribs var lika fantastiska som de ser ut på bilden. Barnen älskade sina curries. Jag år lyckligt deras ‘djungelcurry’ igen. Den är het! Eller som servitrisen sa, “du ska veta att kockarnas ögon har svidit för din skull”. Hehe.

Hur vi än tjatade ( och jag menar det…) så  kunde de inte klämma in oss kvällen efter på nytt. Nästa gång vill jag äta här två kvällar i rad!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.