Cornwall: två dagar i St Ives

Vi passerade St Ives på höstlovet. Vet att det är mycket turister där sommartid. Tänkte att det kanske skulle vara lite lugnare där på höstlovet? Svårt att jämföra såklart eftersom vi inte har vart här sommartid men det var MYCKET turister här sista måndagen i oktober. Så klart att höstlovet spelar roll. Det blåste en hel del och surfarna trives i vågorna.

Vårt hotell låg centralt och efter en del letande blev vår parkering 15 minuters promenad bort. Vi hade ett rymligt familjerum på The Western. Lite slitet sådant och frukosten var på minimal ambitionsnivå, så den tänker jag att ni hoppar över om ni råkar bo här. Gissar att man bokar bra boenden i tid om man ämnar åka till denna kustpärla.

Det vi gillade bäst de här dagarna var nog att ta sikte på mindre gränder och inte minst kvällspromenaden hem efter middagen då det äntligen var lite mer luftigt på gatorna. Missade tyvärr ett besök på Tate då det kräver bokning i förväg. Äsch det var lite synd. Så boka även detta museum i tid om du planerar att åka hit.

Har två bra matrelaterade tips från de här dagarna:

1. Hittade fantastiskt goda glutenfria pasties. Hittills de godaste vi hittat i Cornwall. Fyndade hos The yellow canary cafe. Fem stjärnor för dem.

2. Middag behöver bokas i förväg i St Ives. Vi hamnade med lite sista-minuten-tur på the Harbour som ligger strategiskt på första parkett vid hamnen. Bara läget gör ju att det blir uppbokat. Här är det fisk och skaldjur i snabbmatsformat. Förra året fanns de med på topp-20-listan för bästa fish&chips i England, Mycket är friterat på menyn. Obegränsat med fries till maten. Vinnaren i vår familj var den som valde grillad fisk till sin fish & chips. Jag tror maken och jag kom på god tvåa med våra crab rolls och pilgrimsmussel-burgare. Bra alert service, de har koll på glutenfritt och tur nog hade vi nära hem till hotellet efteråt.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.