Hej igen hösten!

Jag brukar ha lite mental omstart för middagsplanerandet när höstterminen börjar och dela med mig av mina tankar. Nog har det gått upp och ner med alla ambitioner under åren. Nej det här är INTE hösten där jag tar mig ann extraordinära projekt i köket. Låt bara den här hösten gå fort så att vi kommer igenom pandemin tack. Vill som tro att jag får mer inspiration när vi är ute på andra sidan.

Den här hösten känner jag att vi måste middagsplanera. Orkar inte alls vara spontan med vad vi ska äta framåt fem på eftermiddagen. Mina kreativitet för middagsfixandet är så himla låg efter det här halvåret med konstant frukost-lunch-middag-planering till hela flocken. Känns som om vi äter samma saker just nu på repeat. Visst, vi har grönsaksleveranser och matbeställningar via nätet är så mycket enklare nu än för några månader sedan. Men det är ju det här med att ha bra idéer som faller alla i smaken. Saker jag borde bli  bättre på – planera dubbla hopkok så att en annan middag finns redo i kylen. Dessutom få tillbaka barnen i middagsmatlagandet. De var flitiga en period, men så tog alldeles för mycket läxor över.

Jag minns fortfarande chocken när maten tog slut i våras i alla affärer när lockdown slog till från en dag till en annan. När det blev en omöjlighet att hitta saker som matolja, salt, mjöl och ris. Innan mars var vi urusla på att ha ett påfyllt skafferi i bästa prepperanda. Kanske blir det inte riktigt så illa igen, men jag behöver jobba upp ett smart skafferi med hållbara ingredienser. Typ risnudlar, quinoa, ris, konserver, buljong, kryddor. Peppen peppen peppen.

Det tredje som tar upp mina tankar är inte heller så revolutionerande men, hej jag måste bli mer kreativ med mina hemmaluncher. Står och rynkar som en surmulen femåring varje gång jag öppnar kylskåpet vid lunchtid. Äter nästan alltid det här. Kanske får just temat med hemmalunch ta mer plats här i bloggen framöver.

Ja det var mina bekännelser. Hur är er pepp inför hösten?

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.