Höstplaner

Det är ju lite omstart ändå med hösten. För två år år sedan skrev jag det här inlägget. Jag tror det speglar ganska bra om hur det sedan blev i praktiken. Barnen tar mer plats i matlagningen. Vi äter mer vego. Kämpar på med matiga mellanmål innan träningen. Nu skissar vi på höstens rutiner. Höstens matrelaterade utmaningar?

Barnen behöver egna lunchlådor med sig till skolan. Här på barnens skola kan man välja att betala för lunchen. 25:- om dagen för en lagad lunch. Plus en liten peng om man vill att de ska ha mjölk till. Men det är fritt fram att ta med egen lunchlåda. Eftersom de två äldsta äter glutenfritt och laktosfritt tänker vi att egen matlåda kanske är enklast för variation. Men det kräver lite planering. Har ett helt skåp redan i köket med bra-att-ha-saker för deras matlådor. Men kall lunch blir ju lätt lite trist. Lätt att fastna i spåret med kall pastasallad. Här har vi verkligen en rutin att jobba på!

Börja baka glutenfritt matbröd. Detta har jag dragit mig för hela sommaren. Och vår robusta Ankarsrum degblandarre blev kvar hemma i Sverige. Jag är så LAT när det gäller att knåda deg. Plus att vi nu har en gasugn numera. Aaargh! Här behöver jag bli lite peppad känner jag. Rent generellt har vi minskat på vår brödkonsumtion ganska radikalt sedan vi började med glutenfritt. Det bröd vi gillar bäst är det som är från Genius.  Har köpt glutenfritt naanbröd som är sådär men vi köper istället glutenfritt pitabröd som substitut när vi har indiskt. Glutenfria kex är enkelt att hitta och samma sak med musli och flingor. Så det är väl det där med frukostbrödet som vi behöver praktisera. Peppen som sagt. Helt väck typ.

Eller så åker man till London och köper glutenfritt bröd på Beyond Bread <3

Bli allmänt bättre på att planera. Vi har pratat hur länge som helst om att ha matvaror hemkört men då måste man ju veta VAD man ska äta tre dagar framåt. Åh det är inte alls min specialgren. Nu testar vi att ha hemleverans från Sainsburys.  Eventuellt att vi kommer att börja beställa grönsakslådor från en närliggande gård. Det finns gott om alternativ så det är ju som sagt bara att ta ett beslut. Dessutom har vi börjat med matplanering för måndag-torsdag genom att låta alla ansvara för varsin dag. Vår yngsta hjälper till på “min dag”.

Ok det här schemat vi utgår från. Vi byter lite veckodagar med varandra beroende på aktiviteter.

För trädgården har jag inga storstilade planer den här hösten. Tänker mest att jag behöver se vad som redan växer och lära mig lite mer om hur lång säsongen blir här. En sak vet vi redan och det är att vi får en god skörd av tomater och vindruvor.

Ja det var väl allt tror jag. Hur ni snurr på ert middagsfix och planerande?

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.