Potatissallad med timjan och västerbottensost

Vi får allt möjligt fint skickat till oss per post här borta i karantänsbubblan. Till exempel västerbottensost. Något som mina barn har lärt sig att uppskatta. Vilket innebär att blir mindre till mig. Lite dubbla känslor kring detta måste jag erkänna.

Potatissallad med timjan och västerbottensost

 • 1 kg färsk potatis (vi hade Jersey Royal)
 • ca 150 gram riven västerbottensost
 • 3 msk äppelcidervinäger
 • 3 msk olivolja
 • en stor tufs färsk timjan
 • lite honung
 • flingsalt och nymalen svartpeppar
 1. Skrubba och koka potatis.
 2. Låt svalna. Dela i mindre jämnstora bitar. Lägg i en större skål.
 3. Klipp färsk timjan fint och blanda ner tillsammans med vinäger, olivolja och pyttelite honung. Smaksätt med flingsalt och nymalen svartpeppar .
 4. Riv västerbottenost över och rör om varsamt.

3 kommentarer

 1. Eva

  Var glad att dina barn gillar all sorters mat med stor lust. Känner så många som har “korvmedmosbarn”, fy fanken va tråkigt. Jag brukar berätta om dig och dina barn (fast jag inte känner er) som goda exempel. Tror att ett trix är att låta dem vara med i köket. Jag skickar mer än gärna en Västerbottenost om det tryter 😀.
  Glad Midsommar,
  Eva

  1. Elin

   Åh roligt att vi kanske inspirerar lite. Jag tycker att det är så laddat att prata med andra föräldrar kring barn och mat. En del reagerar mest med att bli sura (!) över när våra barn ändå äter “det mesta” när vi är i sammanhang där vi äter med andra familjer. Det är ju liksom ingen tävling. Sedan äter de inte ALLT så klart och det hoppas jag framkommer i blogginläggen. Och det har väl inte vart en spikrak resa heller. Men det har handlat lite om att både jag och maken har haft engagemanget för att de ska växa upp med ok matvanor. Sedan märker jag med en del vänners barn att de är lite “late bloomers”. Från att ha vart superpetiga med mat blir de tonåringar som är nyfikna och roade av att äta all sorts mat. Den peppen tror jag fler föräldrar behöver bli påmind om, om att intresset faktiskt kanske kommer med tiden. En sak jag gillar med Sverige förresten är att barnen i regel introduceras till rätt blandat meny på förskolan och skolan. Här borta är det samma rullande meny på skolan varje vecka med typ curry en dag, pasta en dag, alltid fish & chips på fredagen osv. Minns mycket mer bönor och linser på svenska förskolans salladsbuffé. Oups nu blev det visst längre svar än vad jag hade tänkt… Ha en fin midsommar! (och ja! vi har en ny västerbottensost i kylen!)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.