Pizzasvamp på grillen

Ett smidigt sätt sätt att preppa portabellosvamp på grillen om du inte har någon fantasi är att tänka PIZZA. Dvs laga med smakpreferenserna tomat, ost och oregano. Nej det måste inte vara vegetariskt. Pynta med lite parmaskinka om du vill.

Pizzasvamp på grillen

En monteringsskiss.

  • Gröp ur en portabellosvamp så att den får en jämntunn botten.
  • Blanda svampsmulet i en skål tillsammans med ett par matskedar tomatsås typ tänkt till pizza. Eller om du inte har, rör ihop ett par matskedar krossade tomater med lite hackad lök, fint hackad baslika + salt och peppar. Gärna lite chili flakes. Lägg tillbaka tomatröran i svampen.
  • Pynta med torkad oregano och snåla inte med riven lagrad ost.
  • Fritt fram att grilla!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.