Veckans bästa

En av de saker jag saknar mest just nu är att kunna grilla i vår lilla trädgård. Men det är som inte riktigt essential att åka runt halva East Sussex för att kunna hitta en ny grill. Vi kastade våran gamla dumt nog i flytten. Är för övrigt galet TRÖTT på ordet “essential” som används i tusen sammanhang just nu eftersom vi bara förväntas göra bara det mest nödvändiga i coronatider. Jaja. Jag fortsätter sura varje gång jag kvällspromenerar och möts av doften av grillat från andras trädgårdar.

Den här stigen bakom vårt hus är så härligt grönskande just nu!

Valborg passerade obemärkt eftersom det inte firas här. Motsvarande kväll med brasor är på hösten här i England. Men här i byn saknas så klart att fira May day med  may pole dance, som alltid är 1 maj. Det finns en bild i det här inlägget från förra året om just det firandet.

Sparris från odlaren i byn.

Veckans middag

MÅNDAG: Vego! Butternutsoppa med kokosmjölk.

TISDAG: Glutenfria chipolatas från vår köttdeli. Potatissallad med dill. Riven rödbetssallad med pumpafrön. Lätt kokta gröna bönor med fårost.

ONSDAG: Vego! Saffransrisotto med fänkål, grön sparris och gröna ärtor.

TORSDAG: Veckans cliffhanger! På torsdagarna kommer en liten foodtruck till high street och säljer fish & chips. Hittills har de vart fullbokade i flera timmar när vi försökt handla. MEN. Maken lyckades fixa en beställning efter att ha ha köat (!) via telefon. De har inte någon glutenfri fritös varför 2/5 av familjen åt pizza den här kvällen. Njöt verkligen av riktig god fiskfilé eftersom vi inte har så mycket bra fisk att tillgå i coronatider. Jag var mätt efter en halv portion. Inser att vi inte äter så här fet och friterad mat så ofta.

FREDAG: En viss upprepning på fredagstemat. Biff från vår köttdeli. Fina champinjoner från Riverford. En stor hög sparris från en odlare här i byn. Ugnsbakad potatis. Fanns ingen dragon att köpa för bearnaise den här veckan. Åt goda efterrätter från vår deli.

LÖRDAG: Barnen preppade fajitas. Chipotlemarinerad kyckling plus att de marinerade quornfiléer i samma marinad. Alltså quornfiléer var lite bisarr smakupplevelse, varför vill man att ett vegetariskt alternativ ska likna det animaliska? Köper inte igen. Stekt paprika och lök. Salsa och gräddfil. Riven ost. Tyvärr ingen  gucamole eftersom det inte går att köpa avokado just nu. Men gjorde en majsdipp med parmesan till nachos före maten som inte var så dum. Sen massor med glass.

SÖNDAG: Maken lagar hjortsadel just nu som vi har haft i frysen. Det blir även butternutpumpapuré. Plus ett gäng grönsaker ska strax in i ugnen. Skysås!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.