Veckans bästa

I måndags var vi lediga med anledning av röd dag här i England. Vi nötte lite på vårt National Trust-kort och åkte till Sheffield Park för en lång promenad. SÅ fantastisk park i alla årstider. Typ som i oktober. Barnen gillar att köra “photo challenge” och leta vinklar på bilder.

Man får nypa sig lite i armen när man är här för det är så fint och välskött. Samtidigt är det liksom inte så stifft och uppstyrt. Många sitter med fikatermosar och man möter många hundägare. Det här är helt klart ett av mina bästa guldkorn för en långpromenad i East Sussex.

Sedan åkte vi vidare till Trading Boundaries som ligger någon kilometer därifrån. Mysigt ställe som passar för både fika och mat. Plus att det finns lite shopping om man gillar rustik inredning. Och en stor gräsmatta där barnen kan hänga.

Det var så otroligt mycket matgäster när vi var där (livemusiken i restaurangen hade lockat ett gäng extra)  att vi hoppade över lunchen som hade lång väntetid och tog istället ohemult fika till lunch.

I tisdags pep jag iväg på jobbmöte i Sverige och landade här hemma igen torsdag natt. Hann med en mysig middag på restaurang Agnes på Kungsholmen med Helena på onsdagen.

I torsdags kväll hann jag med en halv råbiff till middag hos Pontus In the Air innan jag hoppade på planet hem igen. De kör på det klassiska stuket med kapris och äggula osv. Och galet goda pommes frites.

I helgen har vi vart hemmakring. Hann med lite firande majfirande igår vid vår favoritpub i Mayfield. Åttaåringen har haft en övernattande kompis som precis bjudits på våfflor till frukost. Extra allt så klart.

Idag söndag hann vi med att nöta lite mer på National Trust-kortet på nytt och spanade in Bodiam Castle. Telefonen laddade ur när vi var där så hann inte ta så mycket bilder. Väldigt fint hursomhelst och hann sträcka ut benen på gräset med en kopp te från deras populära café.

Plus att vi hann gå en lång promenad vid Scotney Castle. Så mycket som blommar där nu. Blev kvar där länge. Himla bra ändå med att vara medlem hos National Trust tycker jag. Vi har ju årskort och kommer ut på så himla många saker.

Nu laddar vi om för vårens viktigaste vecka. Elvaåringen ska skriva nationella prov i fyra dagar. Vi har preppat i månader och håller nu tummarna för alla i klassen. De har till och med tränat på hur man ska sitta i klassrummet. Så viktig utvärdering för skolan och underlaget är även för att hitta rätt nivå på klass när hon börjar secondary school till hösten. Håll tummarna!

Vad vi har ätit?

Måndag: Maken grillade ribs + färsfyllda paprikor + ostfylld svamp + sparris. Gårdagens sallad.

Tisdag: Hämtmat från Baan Thai på Spånga Torg. Supergod fiskcurry (che chee phla).

Onsdag: Middag på restaurang Agnes på Kungsholmen med Helena. Bildspammar senare i annat inlägg!

Torsdag: Hann med en halv råbiff med pommes på Pontus In The Air.

Fredag: Indisk hämtmat hemma igen.

Lördag: Åttaåringen hade en kompis som övernattade och önskade “fajitas night”. Hon ville ha med pulled pork, stekt paprika och guacamole. Till efterrätt boostade vi på med kaffeglass med chokladsås, maräng och hackade nötter.

Söndag: “Steak pie” från vår lokala butcher + glutenfri kycklingpaj från Pieminister, skysås, ugnsrostad potatis, smörstekt savoykål, kokta morötter, brysselkål och Yorkshirepuddings. Ingen orkade efterrätt. Hann även med årets första Pimms före maten.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.