Gnocchis med tomatsås och pancettaströssel
Hittade glutenfria gnocchis på Waitrose häromdagen som visade sig smaka som “vanliga”. Goda! Minns inte märket mer än att det var italienskt. Tänker att jag ska hinna göra egna men det blir som aldrig av. Älskar gnocchis!
Gnocchis med tomatsås och pancettaströssel
En receptskiss till fyra hungriga.
-
- Preppa en tomatsås. Fräs lite hackad lök i en större kastrull. Häll över 2 burkar krossade tomater av god sort och låt puttra ett tag. I med en nypa socker. Salta och peppra. Klipp ner ett par nävar färsk basilika.
- Stek 200 gram tärnad pancetta.
- Koka 3 paket färska gnocchis.
- Riv massor med parmesan.
- Varva varma gnocchis med tomatsås på ett serveringsfat. Rör ner ett par nävar svarta oliver.
- Strö över riven parmesan och pancettaströssel. Pynta med färsk basilika om du vill.
- Servera med ruccola. Vi ringlar gärna över lite balsamicokräm.
Lämna en kommentar