| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av måndag 11/02 2019 kl. 12:32 4 kommentarer

Soppa med torsk och pepparrot

Jag måste bli bättre på att variera fiskrecepten. Det blir så lätt att jag slentrianköper lax. Inser att vi ska äta lax redan igen ikväll. Aaargh.

Den här soppan med torsk fick fem tummar upp här hemma förra veckan. Receptet är lånat från ICA och omräknat till lite fler portioner. Tinad torsk från frysen går alldeles utmärkt!

Soppa med torsk och pepparrot

  • 600 gram torskfilé
  • 1 citron
  • ca 1,4 liter fiskbuljong
  • 3 dl (laktosfri) grädde
  • 600 gram potatis
  • 3 stora morötter
  • en halv purjolök
  • en knippa färsk dill
  • salt och peppar
  • Blanda tjockyoghurt med färsk riven pepparrot att toppa med.
  1. Skär torsken i större kuber och lägg i en skål. Salta och pressa över citronsaft.
  2. Tärna potatis och morötter i små jämnstora kuber. Skiva purjolök.
  3. Koka upp buljong och grädde i en soppkastrull. Häll i alla grönsaker. Låt sjuda tills tärningarna är mjuka. Smaka av med salt.
  4.  Lägg ner fiskkuberna i kastrullen tillsammans med finklippt dill och stäng av plattvärmen. Låt stå under lock på samma platta och nyttja eftervärmen tills torskbitarna är genomkokta. Det tar ca 5 min.
  5. Blanda lite matlagningsyoghurt med färsk pepparrot att toppa med vid servering.

fisksoppa med pepparrot

Liknande inlägg:

4 svar till “Soppa med torsk och pepparrot”

  1. Eva skriver:

    Nu frågade du inte efter tips på fler fiskrecept men de här brukar jag bl a varva med varav ett är lax 🙂
    http://www.matplatsen.net/2016/03/22/torsk-a-la-jansson/
    http://www.matplatsen.net/2016/11/16/overbakad-lax/
    https://ohmansmatovin.com/2010/05/13/mandelfisk-revisited/

    Kanske något passar er familj när ni är sugna på svenska smaker.

    Eva

  2. Tina skriver:

    Den här soppan blev en ny vardagsfavorit hos oss! Väldigt god och lättlagad. 🙂

    Tack för tipset!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.