Veckans bästa

Hostigt och förkylt blev temat på den här veckan. Maken skyller på mig om att det var jag som drog med mig ett virus från Sverige veckan innan. Förlåt.

Veckans trevligaste lunch? På Pink Cabbage i Mayfield.

Idag är jag själv med minstingen. Så liten är hon ju inte längre. Nästa vecka fyller hon åtta. Maken är i Twickenham med mellantjejen och kollar rugbymatchen England-Frankrike. Och den äldsta är iväg och tävlar med sin gymsquad. Vad vi två gör? Ligger skavfötters på soffan med varsin surfplatta. Bra söndag!

VAD VI HAR ÄTIT?

Måndag: soppa med torsk och grönsaker + dill. Toppade med matlagningsyoghurt smaksatt med pepparrot. Recept kommer, eftersom alla skrapade tallrikarna.

Tisdag: strimlade söndagens rostbiff som blev förvandlad till biff stroganoff tillsammans med skivade skogschampinjoner. Plus råris med quinoa. Klippte över färsk persilja. Och saltgurka till. Fotade tyvärr inte eftersom det var det brunaste jag serverat på länge. Men googla på Myllimäkis biff stroganoff så hittar du ett toppenbra recept.

Onsdag: Pyttipanna med rotfrukter och grönkål. Flexitariskt med en mindre mängd tärnad skinkstek. Stekt ägg! Kokta polkabetor! HP-sås!

Torsdag: Någon önskade Pasta Bolognese. Svängde ihop en flexitariansk variant med 1/3 lammfärs och 2/3 röda linser och tärnad morot. Med en extra buljongtärning märkte ingen att det var mindre färs än vanligt.

Fredag: Här var vi trötta. Hämtade indiskt. Provade glutenfritt naan från ASDA.

Lördag: Club Sandvich med kyckling, bacon, avokado etc. Hallonsorbet till efterrätt.

Söndag: Rundade av veckan med vego: risotto med skogchampinjoner, tärnad brie och kryddkrasse. Fuskade med köpt efterrätt från Tesco:  kokospannancotta med passionsfrukt.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.