Morotssoppa med fetaost och belugalinser
Det här är helt klart min typ av ”snabbmat”. Soppan kokar på en kvart och sedan är det bara att pynta ovanpå. Morötter är en av de grönsaker som jag verkligen vill ha ekologiskt. En himla stor skillnad i smak jämfört med de besprutade. Skippa fetaosten om du vill ha laktosfritt/veganskt.
Morotssoppa med fetaost och belugalinser
- Fräs en hackad röd lök och två vitlöksklyftor i en stor kastrull.
- Slanta 1 kg morötter och låt fräsa en stund med löken.
- Häll på en liter grönsaksbuljong och låt koka tills morötterna är kokta nog att mixas.
- Mixa slätt med stavmixer.
- Salta och peppra. Krydda med 1-2 tsk malen spiskummin, lite paprikapulver och chili flakes.
Toppa med smulad fetaost, kokta belugalinser och färsk bladpersilja.
Lämna en kommentar