Höstlovsmat: låt barnen laga middag!

Förutom att höstlovet är ett ypperligt bra läslov så är det ett bra tillfälle att låta barnen ta över middagsfixet. Hos oss lagar barnen middag regelbundet två gånger i veckan. Det behöver inte vara så himla krångligt. Soppa sköter sig typ själv med en stavmixer. Pasta kräver inte så mycket exakta mått. Igår gjorde de fyllde de pitabröd med lammfärs som var galet goda. Återkommer om receptet.

Här är några säkra kort som de brukar göra mitt i veckan:

Vår äldsta tjej väljer ofta att göra risotto och jag kan ju bara hålla med om att det är god mat med liten insats. Hon röstar ofta för en  vegovariant med svamp. Förra veckan gjorde mellantjejen en annan variant med pancetta och gröna ärtor. Det här är min nya favorit.

Nästa säkra kort är att låta barnen fixa wraps. Här går det ju att preppa det mesta i god tid så ingen stress mot klockan. Förslag från bloggarkivet är falafelwraps, BBQ kycklingwraps, kycklingwraps med avokado och här är ytterligare en variant med falafel. Sen efteråt har du världens bästa rester till lunchen dagen därpå.

Tredje tipset? Pasta såklart. En barnfavorit är den här. Och den här! Eller gör en riktig carbonara.

Sista tipset? Vad de kan rigga på fredag kväll så klart. Välj fritt från det här inlägget. Får jag önska till kommande fredag så säger jag att de kan få montera ihop en klassisk club sandwich för det var så himla länge sedan. Eller en av mina burgarfavoriter.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.