Sensommarsallad med rökt makrill och ägg

Dags att variera veckans fisk lite. Blir lätt lax här när jag inte har någon plan. Rökt fisk är prisvärt och just makrill är en favorit hemma hos oss. En fördel med rökt fisk är att den smakar mycket så du behöver inte lika många gram/person som när du köper färsk fisk. Plus att den har ok hållbarhet i kylskåpet om du gillar att veckohandla.

Rökt makrill serverar jag gärna med färska rödbetor och pepparrot. Som på matiga mackor. Eller med potatis. God kombo så klart men jag ville hitta på något annat denna gång. Därför blev det blev en grön sensommarsallad med kokta ägg och avokado. Jag kokade även potatis att ha vid sidan om. Fick för mig att det inte skulle bli mättande nog annars. Men ska jag vara uppriktigt vet jag inte om det behövdes. Nog matigt ändå. Sjuåringen preppade den här salladen och var MYCKET nöjd med sin insats!

Sallad med rökt makrill och ägg

En monteringsskiss. Vi hade ringlade även över lite senapsdressing.

  • blandad grön sallad – gärna med färsk vattenkrasse
  • skivade färska rädisor
  • tärnad gurka
  • tärnade småtomater
  • skivad avokado
  • nykokta haricot verts
  • rökt makrill i bitar
  • kokta ägg i klyftor
  • olivolja och vitvinsvinäger att tossa ner i allt det gröna

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.