Veckans bästa

Nu är det uppsträckning i ledet! För att inte falla för det här lata med att äta “något grillat” (läs: kött) och en sallad till middag som det blivit mycket av på sista tiden, så dammade vi av VECKOPLANERINGEN. Jag, maken och de två äldsta ansvarar för varsin dag måndag-torsdag och på dessa dagar blir ordningen fisk + soppa + vego + kött. I utmaningen ligger också att man bara får använda en kategori var fjärde vecka. Tror ni att det funkar?

Veckans fisk – sallad med rökt makrill och kokt ägg

Plus att jag har tagit tag i hemleverans med mat. För mig är det ett sätt att snabbare hitta glutenfritt och laktosfritt. Just nu testar vi Sainsburys. Delvis för att vi har Tesco någorlunda på gångavavstånd och ett Waitrose ganska nära som alternativ (om man tar bilen). På tal om Waitrose – Cate Blanchett veckohandlar i vår affär! Ska se om jag lyckats se vad hon handlar för middagsmat till sina fyra barn…

Vi har fortfarande sommarlov. Två veckor kvar till skolstart. Förlåt men nu börjar det bli segt att ha barnen hängandes hemma. Har börjat ta tag i det här med skoluniformer och allt som ska köpas till skolan. I onsdags tog vi bussen till Tunbridge och handlade vita skjortor och svarta skor. Lunchade på trevliga Basil Wholefood. Bra lunchställe! Hit kommer vi absolut att gå igen för glutenfria paninis och fantastiskt gott glutenfritt fika.

Finfika på Basil Wholefoods

I morgon är det röd dag i England varför det är rätt ‘busy’ på vägar och restauranger i helgen. Vi har vart mest hemmavid. Tillbringat en eftermiddag i lamaparken strax utanför Forest Row. Ett riktigt fint utflyktsmål som vi med all säkerhet återkommer till. Nu laddar vi om för sista sommarlovsveckan och jag ska packa resväskan för jobbmöten.

VAD VI HAR ÄTIT:

MÅNDAG: Jag och Sjuåringen fixade sallad med rökt makrill, kokt ägg, avokado, haricot verts, rädisor mm  + senapsdressing.

TISDAG: Maken preppade grön ärtsoppa med ost- och-purjo-toast.

ONSDAG: Tolvåringen lagade vegolasagne med svamp och bladspenat. Rucola med svarta oliver. Plus vitlöksbröd (Tesco har glutenfria i frysen). Sainsburys  glutenfria lasagneplattor var dock INTE goda. Huh!

TORSDAG: Tioåringen fixade pestofrikadeller och spagetti.

FREDAG: hämtade hem indiskt.

LÖRDAG: Lite blandat kött på grillen. Två olika sallader + ärthummus med pepparrot. Barnen gjorde rabarberpaj med jordgubbar.

SÖNDAG: Lammstek, rödvinsås, myntasås, ugnsrostad potatis och random grönsaker.

 

2 kommentarer

  1. Gabbi

    Testa Ocado för leverans av mat! Stort utbud av glutenfritt plus att de har en del svensk mat och svenska glutenfria produkter. Ni kanske inte saknar svensk mat än men man vet aldrig. Bara att söka på Swedish shop så kommer det upp!

    1. Elin

      hjälp! Ocado! känns typ, rörigt? Eller inte? Det är lite som amazon, jag ser inte skogen för alla träden….?

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.