Veckans bästa

I måndags morse stod väckarklockan på strax före sex. Vi var fortfarande i Yorkshire och hade ett ganska tidigt flyg hem via Manchester. Rekommenderar inte trafiken däromkring en tidig måndag morgon. Fy vad stressigt det var att hinna med flyget! Med oss hem fick vi med oss en snorig kusinförkylning. Så lite febrigt hemma hos oss även den här veckan. Vabruari som sagt.

Vad har vi ätit den här veckan? En del kött efter en tripp till Kötthallen i Viksjö.  Det blev Cote De Beuf på alla hjärtans dag. Inte för att vi egentligen firar det men det var ju orsak nog när vi stod där vid köttdisken och dregglade över allt fint de säljer.

Vi strimlade ner överbliven biff dagen efter i en vietnamesisk nudelsoppa. Maken gick på tipset att använda två sorters buljong och det blev finfint. Så både miso och köttbuljong i smaksättningen. Barnen toppade med lime och vi toppade med sambal olek. Nästan som hos Nhu Lan.

Den här helgen har vi även firat en SJUÅRING! Helt galet att den här lilla bönan läser sina egna böcker när hon ska sova. Hennes systrar preppade frukost (läs: smoothie bowl) på sängen och sedan blev det biobesök plus middag med musslor och pommes frites till middag. Ständigt vinnande koncept i den här familjen.

Idag har det vart en himla massa aktiviteter och maken avslutade veckan med en lågtempad grissida i ugnen. Plus en sticky toffee pudding. Oklart om vi är laddade för en ny arbetsvecka.

Bokmärkt under veckan:

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.