HCMC: Missa inte Baozi!

Jag minns fortfarande min första. Lätt jetlaggad sent en kväll i Tokyo. Med en hungrig nästan-ettåring på armen. På en nattöppen mataffär letade vi efter något att äta och mannen som inte kunde ett ord engelska sträckte fram ett vitt runt bröd med okänd fyllning till barnet. Hon åt. Allt.

Tio år senare äter vi betydligt mer sofistikerade steamed buns på hipsterhippa Baozi i Ho Chi Minh. Vi skulle bara äta “något litet” mellan lunch och middag efter att ha hängt i en närliggande park. Det slutade med att vi åt oss genom halva menyn. Kom hungrig är mitt bästa råd om menyn här. Baozi finns även i Chinatown i London så det är inte omöjligt att vi en dag äter där också. Servicen vinglar ganska mycket här vid vårt besök men maten är helt klart en omväg. Även om jag älskar att äta mig trött på ställen som Nhu Lan så är det kul att prova mer modern mat likt detta som variation i HCMC. Dessutom såklart tacksamt att barnen älskar den här typen av “snabbmat”.

Obs! Följer du kartan på Tripadvisor så hamnar du ett par hundra meter fel!
Bao med BBQ pork
BAO med räkor etc
Den här familjen säger inte nej till skottska ägg med krämig gula.
Missa inte krabbkroketterna!
Ännu en bao med kyckling och koriander
Maken och Åttaåringen rundade av med lite märgben. Fina sådana.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.