Blomkålssoppa med parmesan

Hello måndag! Blomkålssoppa äter vi ofta och av någon anledning har jag aldrig bloggat om det. Vi kör den med viss variation beroende på vem som lagar den. Jag föredrar den som är lite lättare med buljong som bas och som inte är redd med vispgrädde. Däremot vill jag gärna ha med lite lagrad ost. Som här med parmesan. Grönsaksbuljong kanske är ett förväntat val men jag gillar att ha hönsbuljong i min blomkålssoppa. Variera med några droppar tryffelolja på tallriken vid servering. Perfekt att starta veckan med eller hur?

Blomkålssoppa med parmesan

;iddag till vår familj.

  • 2 mellanstora blomkålshuvuden
  • 1 gul lök
  • lite vitlök
  • lite smör att steka lök med med
  • ca 1 liter vatten
  • 2 buljongtärningar (gärna kyckling)
  • salt och peppar
  • ca 1 dl riven ost, gärna parmesan
  1. Dela blomkålen i små jämnstora bitar.
  2. Skala och finhacka all lök.
  3. Stek löken i smör ett par minuter i en stor kastrull.
  4. Lägg i blomkålen. Tillsätt vatten och smulad buljongtärning. Lagom mängd vatten är att det precis täcker blomkålen. Låt koka i 12-15 min.
  5. Mixa soppan slät med en stavmixer medan den fortfarande är varm.
  6. Rör ner rivna parmesan.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Om du vill – ringla över lite olivolja vid servering och garnera med tex persilja.

img_1217

Fler  blomkålsrecept!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.