Tallinns veganpärla

Jag var i Tallinn häromveckan. Jag har inte vart där sedan 2006 så det var roligt att ses på nytt. Då bloggade jag ihop ett utkast som aldrig blev publicerat men jag minns att jag var helt over the moon. För att staden är vacker och riktigt bubblar med sina matambitioner. Det är fine dining i vartannat hörn i gamla stan och jag noterade nu att flera av mina favoriter från förra besöket som tex Pegasus finns kvar och blomstrar.

Finmat blev det nu också. Men det som jag tar med mig hem som fint matminne var en spontanlunch på veganska “V”. Vilken pärla!
IMG_1477

Det var inte alls min plan att äta här. Jag hade ett par timmar mellan möte och flyg som jag valde att disponera genom att gå igenom varenda gränd i gamla stan. Ja för det är ju där man hänger. Jag hade ett mentalt mål att äta lunch klockan två och där och då lyfte jag blicken och såg att jag stod just här. Framför restaurang V. Då visste jag inte detta vegoparadis ligger etta på TA. För en god orsak.

IMG_1475

Litet smygspan på interiören. Mer café än restaurang. Serverar mat hela dagen. Har öl och vinrättigheter. Och kör alltså bara veganskt.

IMG_1478

Jamen kolla här då! Vilken rar förrätt för knappt 5 euro!  Små gurkrullar med ljuvlig röra på morot och cashew. Toppat med olika sesamfrön. Lite ringlad grön dressing och så vidare.

Varmrätten kom inte till sin fördel på bild. En smakrik sallad med både varmt och kallt. Lite rörigt kanske tycker jag när man blandar kalla och grönsaker på samma tallrik men allt är förlåtet på grund av – allt gott.

Det är en jämn ström av gäster här och många fick vända i dörren. Att boka i förväg kan vara värt. Noterar vid mitt ensambord att deras veganska burgare beställs frekvent och så även deras bakverk. Hit kommer jag gärna tillbaka!

4 kommentarer

 1. Lotta

  bra tips! Ska jag ha i åtanke nästa gång deg blir en resa till Tallinn 🙂

  1. Elin

   Jag kan säkert påminna dig för säkerhets skull 🙂

 2. Middag på Cru » Tre tjejer i köket

  […] annat inlägg om Tallinn hittar du här – när jag lunchade veganskt på V! Det finns hur många restauranger som helst som jag vill prova vid ett återbesök  i Tallinn som […]

 3. TBT – oktobermat » Tre tjejer i köket

  […] okt 2015: Inga recept denna månad med jag bloggade om vår favorit Bath och om vart man äter veganskt i Talinn. […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.