Hey Bude

Den här sommaren blev det en omväg till Yorkshire via Bude. En liten kustpärla i utkanten av Norra Cornwall som kanske kan definieras som lite mer sömnigt och tillbakadraget än de mer hippa orterna söderut.

Som vi uppskattade det. Inte minst efter att vi bilat ner till Padstow och Port Isaac en dag för lunch och mest fick panik av alla turister. Det gick knappt att komma fram med bilen. Så vi drog snabbt till Tintagel för cornish pastries innan vi landade “hemma” i Bude igen. Där vi trivdes än mer innan. Det är väl lite så våra semesterpreferenser är. Hellre tyst och lugnt utan armbågar än en överdos med turister som trängs i gränderna. Lite samma antiklimax som när vi hamnade i Amalfi efter en rad små sömniga italienska badorter.

IMG_0121

Det finns inte så mycket att göra i själva Bude. Å andra sidan så finns det mycket att göra runt om i Cornwall. Hjärtat av stan är en stor utomhuspool som är inbyggd i havet. Här är det lågvatten och högvatten om vartannat och vågorna höga framåt kvällen. Det är en hotspot för surfare och mina barn var lätta att se eftersom de var en av de få som inte hade våtdräkter i havet. Sedan finns även en lång fin strand alldeles intill där våra barn fascinerat fann en miljard musslor.

IMG_0187

Vad vi åt den här veckan?  En hel del hemma förstås men vi hann även äta indiskt ute – tre gånger! Kvällen på Bayleaf var ett rejält magplask där det mesta gick fel. Men vi var mer än nöjda med både Bude Tandoori och Mirchi. Svårt att säga vilken som var bäst. Den förstnämnda är kanske lite mer ambitiös och den andra kanske lite mysigare.

Det blev även flera promenader till Brendon Arms för en pint före maten hemma. Puben har en stor uteservering. Familjevänligt och många hundägare som stannar till här för ett glas. Vi åt middag här en kväll som var ok.

Lifes a beach har onekligen det bästa läget ovanför stranden. Vi lunchade här. Också helt ok. Men det är framför allt läget som hajpar upp stället och kanske även priserna.

En annan god erfarenhet denna vecka var mataffären Lansdown Dairy som ligger strax nedanför Mirchi. Här finns en fin ostdeli med underbart sortiment av lokala ostar. Fint cheddarutbud bland annat med gudomligt goda The Little Blackbomber från Wales och en cornish blue cheese som jag tyvärr inte minns namnet på. Utbudet på lokala ostar i England tröttnar jag aldrig på! Vi köpte på oss ett par fina ostar en regnig kväll och promenerade  senöver till Sainsburys för att köpa lite portvin. Helt klart min typ av semester!

IMG_0359

2 kommentarer

 1. Bara brittiskt

  Haha, nej bil inne i byarna i Cornwall ska man definitivt försöka undvika. Jag brukar rekommendera alla som vill till St Ives under sitt bilande att ställa den i Lelant och ta det underbara tåget in (men framför allt att inte åka till St Ives i juli-augusti…). Bo kan man göra uppe i Carbis Bay med parkeringar om man vill och promenera in längs kusten.

  Port Isaac är ju också kaosartat med sin långa backe ner och sina TV-turister som hoppas få se Martin Clunes.

  Kommer ni ner någon mer gång så är St Agnes definitivt lugnare än det mesta annat och där finns en strand. Dock inte tre indier.

  1. Elin

   jag såg att de hade någon slags shuffle bus (!) från en närliggande parkering ner till centrala delen av stan, men då hade vi redan bestämt oss för att rulla vidare… och tänk att det här ändå var några dagar innan skolavslutningen i England, man undrar ju hur mkt folk som trängs veckan efter?!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.