Rugbyhelg i Twickenham

Februari månad bjöd på två fina helger i London!

Jag nöter gärna på mitt Oyster Card – så jag är väldigt glad över dessa utflykter. Andra helgen i februari gjorde vi en snabbtripp till Twickenham för att se England spela mot Italien i 6 Nations. En himla bra match för övrigt då England vann med god marginal.

Vi flög på fredagkvällen efter skola och jobb och landade i hotellsängarna i “nästan-ordinarie-läggningstid” för barnen. Vi bodde på Homestay Hotel i Hounslow tre stationer från Heathrow, eftersom det skulle bli nära till matchen dagen efter. Inte många meter att gå från Hounslow Central. Homestay Hotel är ett helt ok B&B – det är fina rum och trevlig reception som är hjälpsam. Dock väldigt lyhört, ingen missade att de sorterade all glasåtervinning klockan sju (!) på söndagmorgonen. Frukosten var väl sådär (och inställd en av dagarna utan förvarning!). Men läget (det går att promenera hem från arenan) och priset (med tanke på att det är nära till Heathrow) gör att jag kan stanna där igen om vi ska till Twickenham. För mer rugby lär det bli i framtiden om vi hittar billiga flygbiljetter. Våra tjejer älskar rugby!

Så lite praktiskt om rugbyn om du vill åka över någon helg? Vi hade bokat biljetter förväg. Tyvärr skickas de inte till Sverige så vi var på plats vid arenan vid 10.30 efter frukost för att hämta ut dem. Matchen började 13.30 så det blev en liten promenad i närområdet för hålla värmen uppe. Det är otroligt mysigt i området runt själva arenan – härlig stämning och mycket streetfood att prova. Vi hann med goda pastries, ekologiskt småplock från Cornwall och shandys. Så kom hungrig om du ska hit och kolla på rugby!  82000 åskådare var på plats så det var minst sagt mäktigt när God Save the Queen drog igång på läktaren.

Efter matchen åt vi indiskt på Honeymoon Cuisine. Det var ok även om det inte är i närheten av vår favorit Ganesh som är vår referens för goda indiska curries. Lite ojämnt, vissa rätter var riktigt bra medan andra var lite trista. Vi hamnade här bland annat eftersom de har en av våra favoriträtter – dosas.  Missa inte deras förrätt Honey Moon Special Devil som var riktigt bra. Sen rullade vi hem mätta till vårt B&B och streamade Melodifestivalen på Ipaden med brittisk godis i sängen. Skönt familjehäng i Londonförorten den här helgen med andra ord!

rugby1 rugby2

rugby3 rugby4

rugby5 rugby6

rugby7 rugby

5 kommentarer

 1. Hanna

  Så mysigt! Jag har inte varit i Twickenham på flera år men kommer ihåg att alla smällde upp grillar i trädgårdarna och på gatorna så man kunde köpa en massa gott innan man nådde fram till stadion.

  1. Elin

   Ja vi promenerade den vägen och precis så var det – alla hade grillen ute typ och langade mat för fulla muggar, blev också imponerad av alla olika frestande alternativ… så mycket olika saker att välja mellan… typ på en svensk match hade det väl vart typ korv med bröd 😯

 2. Bara brittiskt

  Ekologiskt småplock från Cornwall låter bra. 😉

  Jag får ta mig dit någon rugbydag. Det är överhuvudtaget mysigt i de delarna tycker jag (det är ju närmare västerut, moaha). Grönt och fint och Themsens små pubar och…

 3. Söndagslunch på Plane Food » Tre tjejer i köket

  […] Som ni minns så var vi ju på ett blixtbesök i England i februari för att titta på rugby. […]

 4. Rugbyhelg igen! » Tre tjejer i köket

  […] När vi såg England-Italien i Twickenham. […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.