Rökt makrill med rödbetor och färsk pepparrot

Det här är perfekt snabbmat när tiden är knapp inspirerat av Angela Hartnett. Ok hon använde sötpotatis men vi använde vanlig potatis. Hennes variant får vi testa en annan gång.

Rökt makrill med rödbetor och färsk pepparrot

  • Ugnsrosta potatis på vanligt vis med lite olivolja och ev vitlök. Vi kör vår på max i ugnen, dvs 280 grader.
  • Klyfta kokta hela rödbetor och fräs dem i stekpannan med olivolja, en nypa socker och en skvätt balsamvinäger.
  • Förbered den rökta makrillen, dela i bitar och värm i ugnen tillsammans med potatisen strax innan den är klar.
  • Varva potatis, makrill och rödbetor på tallriken.
  • Toppa med lite färsk bladpersilja.
  • Sen det kanske viktigast av allt – riv färsk pepparrot ovanpå innan servering!

7 kommentarer

  1. Christer Erngren (@nukokarjag)

    Nu blev jag hungrig igen, Får bli en tur till fiskaffären i morgon 😉 Ser jättegott ut.

    1. Elin

      Mycket gott i sin enkelhet,vi kommer definitivt äta det igen!

  2. Hanna

    Jag älskar rökt makrill och äter det ofta till lunch med lite keso och grönsaker, men detta som middag låter riktigt gott!

    1. Elin

      Låter som smart snabbmat!

  3. Gammon, egg & chips » Tre tjejer i köket

    […] skivor som sen vändes i  stekpannan ett par minuter. Typ bräckt.  Servera sen med klyftpotatis (vi kör vår på max, dvs 280 grader), ett par vändstekta ägg, salt och peppar. Grönsaker? Ja endast i nödfall, vi körde på gröna […]

  4. Böcklingröra med citron och persilja » Tre tjejer i köket

    […] Vi köper hem rökt fisk lite nu och då. Oftast lax och makrill. En av fördelarna är att en mindre mängd ger mycket smak i middagsmaten. Hållbarheten brukar vara bra i kylskåpet så det är en typisk ”bra-att-ha-ingrediens” att plocka med sig hem på veckohandlingen. Rökt lax återkommer ofta i vår vardagspasta och är en återkommande ingrediens här i matbloggen och vill du äta något gott med rökt makrill till middag så rekommenderar jag det här. […]

  5. Smörrebröd med rökt makrill rödbetor och pepparrotskräm » Tre tjejer i köket

    […] Solrosbröd är ett saftigt fullkornsbröd som passar fint att bygga en matig smörgås med. Rökt makrill har vi ju diskuterat förut som den ultimata snabbmaten – den har bra hållbarhet i kylen efter veckohandlingen och en […]

Lämna ett svar till Christer Erngren (@nukokarjag) Avbryt

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: