Ragazzetest: 2-personerskassen från Middagsfrid

20120326-131604.jpg

Nyligen lanserade Middagsfrid sin matkasse för två personer och Magnus och jag fick möjlighet att testa den första menyn i slutet på mars. Matkassen innehåller fyra middagar för två personer (tre olika rätter, men den ena middagen räcker till fyra personer) och kostar 550 kr. En bra lösning både för dem som är två och för singelhushållen som får en matlåda till dagen efter.

Om att beställa/planera i förväg/leverans

 • Samma dag som leveransen skulle komma fick jag ett påminnelse-sms som innehöll info om vilka varor jag skulle se till att ha hemma. Smart!
 • Matkassen levererades på utsatt tid. Jag hade inget att klaga på; alla varor fanns med och allt var fräscht.

20120412-114408.jpg

Om innehållet i middagskassen och recepten

 • Kickis brev som följde med kassen var trevligt. Utöver lite tankar om veckans meny innehöll det en utförlig steg för steg-guide, tips och planering samt bilder på rätterna.
 • För mig var det ett stort plus att kotletter och kyckling var färska. Färska råvaror ska det vara!
 • De ingredienser vi skulle se till att ha hemma var basvaror som alltid finns i vårt skafferi/kylskåp. Att ris/gryn fanns med på den här listan är en fördel eftersom man då själv väljer det som passar bäst.
 • Efter att ha provat två matkassar tidigare hade jag nästan gett upp hoppet om att en sådan här tjänst kan ge nya idéer och tips, men Middagsfrid levererade faktiskt på den punkten. Inga revolutionerande rätter eller ingredienser, men lite “vardagsgott”. Jag fick t e x bekanta mig med kålrabbi för första gången och gillade den verkligen tillsammans med rödkål och granatäpple i en sallad. En kombination som jag förmodligen inte hade kommit på själv. Tack för det!
 • Ett plus för att det fanns grönsaker till alla rätter.

20120412-113719.jpg

Om helhetsintrycket

 • De här rätterna gick hem hos oss och kanske beror det på att det är den sortens mat som vi själva lagar. Godast var Pasta Puttanesca (pasta och tomatsås smaksatt med sardeller – recept kommer i ett senare inlägg).
 • 2-personerskassen innehåller fyra middagagar; tre rätter varav en är en s k dubbelmiddag som räcker till fyra personer. Tanken är att man antingen kan bjuda hem ytterligare två personer på middag eller ta med matlåda till jobbet dagen efter. Jag hade dock föredragit ytterligare en rätt till två personer. Men det är jag det.
 • Enl. Middagsfrid är 25% av råvarorna ekologiska. I minsta laget, tycker jag.
 • Det är givetivis mycket bra att Middagsfrid inte har med rödlistad fisk i sina recept och att allt kött är svenskt. Heja!

Den som vill prova några av Middagsfrids rätter hittar två veckomatsedlar på deras hemsida (här och här).

Förutom de olika matkassarna med middagsrätter, erbjuder Middagsfrid sina prenumeranter att köpa frukost-, frukt-, bak- och fredagsmyskassar.

Läs tidigare Ragazze-test av matkassar:

 • Elin och Helena recenserar matkasse från MatHem
 • Elin och Helena recenserar matkasse från Coop

4 kommentarer

 1. Elin

  åh vad kul att läsa! Jag kände mig också lite uppgiven efter mathem och coop gällande grönsakerna, så kul att det att finns “hopp” trots allt när det gäller middagskassarna 🙂

 2. Pasta Puttanesca » Tre tjejer i köket

  […] av rätterna i 2-personerskassen från Middagsfrid var Pasta Puttanesca. En snabb vardagsrätt som jag tycker passar fint även till fredagsmyset (om […]

 3. Therése L

  Middagsfrid är toppen! Bra och genomtänk mat, bra genomtänkta råvoror, bra kvalité, mycket grönsaker. Alltid hjälpsam support och service de få gånger det blir fel.

 4. Lisa

  Linas Barnkasse är det bästa som hänt vår familj på länge. Testa den också!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.