Kokbokstips: Tofvehult – följ med på vår smakresa

Ni minns kanske att jag bloggade om Tofvehults fina kakbok som jag är väldigt förtjust i? I höstas så kom bok nummer två  av samma författare; Tofvehult – följ med på vår smakresa. I samma fina berättarstil som tidigare så guidas vi i denna bok till författarnas bästa matminnen från gemensamma resor runt i världen. Nio länder från fyra kontinenter. Det är samma snygga layout som i första boken – och lika bläddervänligt!

Jag tycker det är kul att det fokuseras på matländer som kanske inte alltid står i fokus bland kokböckerna: tex England (ok jag är lite partisk här som ni vet) och Australien. Sedan är det förstås deras tolkning av sina matminnen, vi refererar ju alla till olika saker när vi har vart ute och rest. Styrkan i boken ligger i författarnas generositet att dela med sig av personliga minnen, recepten är lagom avancerade och återigen – layouten är så snygg.

Faktiskt så inspirerar boken mig som matbloggare, att som projekt återblogga recept på mat vi har ätit ute på resor. Tål att tänkas på.

PS! Den fina kakboken är numer översatt till engelska och återförsäljs bland annat i Sydney! Kul!

En kommentar

  1. Cecilia

    Trevligt tips! Jag visste faktiskt inte att de släppt en ny. Jag gillar också den första väldigt mycket. Stort fan av snygga kokböcker (ibland t o m oavsett innehåll, men det hänger samman med vad jag äter och inte)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.