Mat i Kuah

Som sagt, vi bodde ju en vecka på Westins på Langkawi och här kommer lite bilder från våra middagar i Kuah;

Langkawi Sunrise ligger mitt i Kuah. Typ mitt i en korsning och serveringen är halvvägs ut i den trafikerade gatan. Det är mycket fisk och skaldjur på menyn och här gjorde vi väl ett typiskt nybörjarfel; vi beställde krabba. Men vi sa inte hur mycket vi ville ha. Så vi fick ett och ett halvt kilo att dela på. Det var väldigt gott, inget fel på smaken, men vi hade beställt några rätter till att dela på, 3-åringen hann somna i vagnen innan maten kom så ja vi var mer än mätta efter den här middagen…

Tyvärr var inte kameran med när vi åkte till Wonderland Foodstore. Det ligger typ ovanför (bakom) hotell Bella Vista Hotel om du har en karta över Kuah. Låt dig inte avskräckas av det ganska enkla skjulet som restaurangen inryms i. Det här är ett väldigt trevligt ställe, det är en otroligt gullig familj som driver restaurangen och det var fullsatt kvällen när vi var där. Vi åt lite blandat av fisk och skaldjur och det var mycket mat för pengarna. Det var lite panik bara när 3-åringen behövde gå på toaletten för det tog ett tag innan vi hittade någonstans att gå; först är det rakt över den trafikerade gatan, fortsätt till höger, passera en frisörsalong och ta första gatan till vänster. (vi hann!) Här finns även ett omdöme av Wonderland från en malaysisk blogg.

Slutligen lite bilder på thaimat! Vad restaurangen heter? Har inte en blekaste aning! Men om du åker till Langkawi Fair Shopping Mall i Kuah så ligger den precis vid entrén på höger sida. Snabb service, god mat, mittimellanpriser på menyn och tacksamt läge om man nu pausar från stranden en dag för att shoppa lite.

Shoppingcentret marknadsförs för övrigt som Langkawis största och man ska ha ganska blygsamma förväntningar när man åker hit. Bäst är att antingen åka upp på andra våningen och leta reda på F.O.S som är en mindre outletbutik. Är man där på rätt dag så kan man fynda en hel del barnkläder från typ GAP, Ralph Lauren etc för typ nästan inga pengar alls. Ett annat tips är att gå rakt igenom shoppningcentret och du hittar en stor mataffär där man kan att bunkra upp mat och blöjor etc till ok priser.

3 kommentarer

 1. Merja

  Åh vad det ser gott ut och vad söt lillkillen är när han koncentrerat försöker få upp mat.
  Ska kolla upp bloggen lite mer då jag hinner, är väldigt bakintresserad och gillar att laga mat.

 2. KarinW

  Vilka härliga matbilder! Drömmer om en resa i dom där krokarna.

 3. Elin

  Merja, ja ris är verkligen uppskattat att äta på egen hand när man är tio månader. Välkommen hit:)

  Karin, Vi har verkligen trivts i Malaysia! Och jag drömmer om att åka tillbaka 😉

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.