Matäventyr i Asien: Langkawi

Även om det är svårt att bestämma vad som har varit absolut bäst under vår asienresa så måste jag erkänna att vår vecka på Langkawi var otroligt bra. Vi bodde på Mutiara Burau som är ett riktigt guldkorn om man vill ha slappt strandliv.

Här är det enkla bungalows med havsutsikt. Apor springer på taket och hönsen sprättar runt i gräset. Hotellets resturang serverar olika bufféer varje kväll men vi var faktiskt inte där en enda gång. Istället åt vi oss igenom menyn på Sea Shell Cafe som ligger nere vid stranden. Vi kan rekommendera allt på menyn och även deras vinkallare bjuder på en hel del trevliga alternativ. Det är verkligen familjär stämning och dottern blev uppvaktad som om hon var en prinsessa.

Hennes favoritmat den har veckan var helt klart nygräddade rotis:

Vi lämnade hotellet en enda gång på en vecka för att se oss omkring på ön men annars hade vi bara lata dagar på stranden. Vill man ha stökigt partyliv och mycket folk omkring sig så ska man åka någon annanstans för det här är ett typiskt get-away för den som vill ladda batterierna!

6 kommentarer

 1. Max

  Åh, en bebis i hängmattan! Såg ju inte alls jättemysigt ut! 🙂

  Kom hem så man slipper vara avundsjuk!

 2. Max

  Jag kom iofs på att du är i England nu. Inte lika varmt och mysigt där, kan jag tänka? 😉

 3. Anders

  Härliga bilder 🙂

 4. Tillbaka till Sea Shell Beach café » Tre tjejer i köket

  […] Så som en kompromiss så åkte vi dit en kväll och åt middag på deras Sea Shell Café som jag bloggat om förut som ligger ner vid stranden. Vi åt så himla mycket god mat där och hoppades ju att det […]

 5. Mat i Pantai Cenang – del 1 » Tre tjejer i köket

  […] Helt ok förstås men vi jämför med Mutiara Burau som vi var på för två år sedan. Deras Sea Shell Café var ju helt fantastiskt och vi ska nog åka dit någon kväll för att se om det är som vi minns […]

 6. Bästa restaurangupplevelsen på Langkawi: Privilege » Tre tjejer i köket

  […] var ett kärt återseende att komma tillbaka till Langkawi på Malaysia. Vi återvände till Mutiara Bay som vi bodde på 2006 och vi var ju även på Langkawi 2008. Att bo på Mutiara Bay innebär att man är lite bortom […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.